Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd om sporthal in te ruilen voor de mobilhome”

Frank Eennaes zet na bijna 35 jaar punt achter lange en rijkgevuld­e carrière

- SVEN PERSOONE

Hij heeft verschille­nde generaties zien komen en gaan, maar ook voor Frank Eennaes behoort het volleybal straks definitief tot het verleden. Bij Volmar speelt hij zaterdag zijn laatste wedstrijd. Na een carrière die bijna 35 jaar duurde, houdt hij er in het vooruitzic­ht van zijn vijftigste verjaardag mee op. Wie kan dat tegenwoord­ig nog zeggen?

heb tot mijn zestiende gevoetbald”, zegt Eennaes. “Maar op de camping speelden mijn ouders altijd recreatief volleybal en zo ben ik er eigenlijk ingerold, samen met mijn broers Wim en Marc. Ik startte bij VK Tijl in het katholiek sportverbo­nd en deed ook mee aan een zondagcomp­etitie. Al snel belandde ik bij Kapellen, waar ik de meeste jaren van mijn carrière heb doorgebrac­ht. Maar verder speelde ik ook bij VOC Halle, Schoten en Volmar Ekeren. Eén hoogtepunt eruit pikken is moeilijk. Op persoonlij­k vlak was dat zonder twijfel de periode bij Schoten en Volmar, toen ik samen met mijn zoon Janick in dezelfde ploeg speelde. Maar op sportief vlak heb ik met al mijn clubs de titel gepakt, vaak meerdere keren zelfs. Ik won enkele keren de Beker van Antwerpen, de Beker van Vlaanderen, met Kapellen speelde ik in ereklasse waar we bij de beste acht hoorden… Het is dus lastig om één moment naar voor te schuiven. In elke club heb ik leuke periodes gehad en nooit naar het einde van het seizoen gesnakt. Ik heb me altijd geamuseerd. Nog steeds trouwens, al vind ik het wel vervelend om ’s avonds uit de zetel te komen om te gaan trainen. Maar het spelletje op zich en de wedstrijde­n vind ik nog altijd heel plezant. Daarom heb ik het wellicht ook zo lang volgehoude­n.”

Ook van blessures en kleine kwaaltjes lijkt Eennaes geen last te hebben. “Dat helpt natuurlijk ook. De dag na de wedstrijd voel ik me nog altijd prima. Mijn jongste broer Marc had daar minder geluk mee en is ondertusse­n al lang afgehaakt. Al is het ook voor mij nu wel genoeg geweest. Ik word er bijna vijftig en heb het allemaal al eens meege“Ik maakt. Mijn vrouw en ik hebben overigens een nieuwe passie gevonden. Met de mobilhome trekken we er geregeld een weekend op uit. Tijd dus om de sporthal in te ruilen voor de mobilhome. Genieten van de rust, geen verplichti­ngen meer, dat gaat ook eens leuk zijn.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Frank Eennaes: “Ik heb me altijd geamuseerd.”
FOTO KOEN FASSEUR Frank Eennaes: “Ik heb me altijd geamuseerd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium