Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Getoond dat ik nog alles wil geven voor Antwerp Ladies”

Jitse Verbinnen wint tegen haar toekomstig­e club

- (mabe)

Mag Antwerp Ladies volgend jaar in Europa aan de slag? Na de zeges tegen Oostende en Lendelede pakten de Antwerpse vrouwen de winst in play-off 3. Komend weekend in twee duels Tongeren de baas blijven en het Europese ticket is een feit.

Al waren vorige week de ogen bij Antwerp Ladies toch vooral nog gericht op Jitse Verbinnen. De hoofdaanva­lster van Antwerp nam het in de match tegen Oostende op tegen de club waar ze komend seizoen aan de slag gaat.

“Natuurlijk was het voor mij een moeilijke wedstrijd”, zegt Verbinnen. “Ik wist dat ik met argusogen gevolgd zou worden. Dat zorgde toch wel voor wat druk, maar gaf me ook die extra boost om er voluit voor te gaan. Al zal ik niet ontkennen dat ik achteraf met een dubbel gevoel achterblee­f. Ergens is er natuurlijk dat tikkeltje ontgoochel­ing dat ik door onze zege mijn toekomstig­e ploeg de laatste kans op een Europees ticket ontnomen heb. Al was er toch vooral blijdschap om onze overwinnin­g. Dit is de beloning voor een jaar hard werken met een groep die gegroeid is gedurende het seizoen. Een groep die op dit moment veel meer kwaliteit heeft dan bij de start van het seizoen en ook nog eens zeer goed aan elkaar hangt. Dit is een mooie beloning. Ik wist dat mensen twijfelden of ik wel voluit zou gaan tegen mijn toekomstig­e ploeg. Wel, ik denk bewezen te hebben dat ik nog alles voor Antwerpen gegeven heb. En dat vind ik ook maar logisch. Op dit moment ben ik nog lid van Antwerp Ladies, pas volgend seizoen speel ik bij Oostende. Ik denk dat ik die lijn duidelijk getrokken heb.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium