Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zou de kers op de taart van een geweldig seizoen zijn”

Pieter Van Rillaer en co snakken na drie jaar naar nieuwe titel

-

Met twee zeges tegen Soba plaatste Gembo zich zoals verwacht voor de halve finales van de play-offs in tweede klasse. Tegenstand­er daarin wordt Gent Hawks, dat morgenavon­d een eerste keer op bezoek komt in Borgerhout. “We moeten ons thuisvoord­eel benutten”, zegt Pieter Van Rillaer.

Na de eerste plaats in de reguliere competitie zijn dus ook de play-offs goed begonnen voor Gembo. “De eerste wedstrijd tegen Soba wonnen we vlot”, zegt Van Rillaer. “In de tweede wedstrijd hadden we het lastiger. Als we eerlijk zijn, moeten we durven toe te geven dat we door het oog van de naald gekropen zijn. Maar uiteindeli­jk wonnen we dus wel. En dat was toch niet onbelangri­jk. Door die zege hadden we iets meer rust en konden we de halve finale tegen Gent Hawks optimaal voorbereid­en. De Oost-Vlamingen zijn de uittredend­e kampioen. Thuis wonnen we van hen, maar in Gent gingen we onderuit. Daarom is het thuisvoord­eel, waar we het hele seizoen hard voor gewerkt hebben, zo belangrijk. Het is van groot belang dat we een eventuele derde partij in eigen huis kunnen afwerken.

De 36-jarige Antwerpse power forward hoopt na drie jaar zonder kampioensc­hap eindelijk nog eens de titel naar Borgerhout te halen. “Het is inderdaad van 2015 geleden dat we nog eens kampioen speelden. Na een sterk seizoen zou dat de kers op de taart zijn. Maar de weg is nog lang. Te beginnen met Gent Hawks. Het niveau in tweede klasse is de laatste jaren veel breder geworden. Naast Gent Hawks heb je ook nog Oxaco en Waregem. Maar goed, dat geeft alleen maar meer spankracht.”

Philippe Peeters miste de kwartfinal­e wegens een voetblessu­re. Voor de partij van morgen tegen Gent is hij wel opnieuw inzetbaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium