Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Resultaat van jaar hard werken op training”

Fellows Ekeren van Maarten Rademakers is na wedstrijde­n tegen Latem-De Pinte zeker van promotie naar tweede klasse

-

Geen playdowns meer dit weekend voor Fellows Ekeren tegen Antwerp Giants Two. Nu het afscheid van Soba in tweede klasse ook officieel bekend werd, zijn de matchen tegen de Giants overbodig geworden en stijgt Fellows sowieso naar tweede klasse. Een zege over twee duels afgelopen weekend tegen Latem-De Pinte bleek dus voldoende voor de Ekeraars.

“Dit is het resultaat van een heel jaar hard werken op training. We vormden dit seizoen een hechte groep”, zegt Maarten Rademakers, een van de sterkhoude­rs bij Fellows. “Toen het nieuws op training bekend werd, hebben we toch een klein feestje gehouden. Nu, we hadden wel verwacht dat we dit jaar zouden meedraaien aan de top en hoopten op de eindronde. Maar als die promotie dan effectief ook binnen is, geeft dat toch enorm veel voldoening.”

Rademakers zelf speelde een sterk seizoen en vormde samen met Pieter de Cock een heel sterk duo onder de borden. “Hoe dat komt? Goh, ik heb nu veel stabilitei­t in mijn leven. Een goede job, een leuke vriendin en een eigen stek in Ekeren. Bovendien speel ik nu in een familiale club met een fantastisc­he coach. Onder die omstandigh­eden speel ik veel beter, dat zal er dus zeker iets mee te maken hebben. Enkele seizoenen geleden wilde ik nog stoppen met basketball­en, maar nu beleef ik terug veel plezier aan het spelletje. Ik kijk dan ook al uit naar volgend seizoen. In ons eerste jaar in tweede klasse moeten we het behoud kunnen verzekeren. Daarna kunnen we aan doorgroeie­n beginnen te denken.”

De spelers zien het avontuur in tweede klasse dus al helemaal zitten, maar ook het bestuur van Fellows staat volledig achter de promotie. Voorzitter Jan Van Gastel kijkt dan ook vol verwachtin­g vooruit uit naar komend seizoen.

“Ik ben vooral blij voor onze coach en zijn spelers dat ze hun ambities hebben kunnen waarmaken. Tom Van Den Bosch is een goede coach en een geweldige motivator. Hij kan het beste in iedereen naar boven halen en spelers boven zichzelf laten uitstijgen. Het behoud zou volgend seizoen eigenlijk geen probleem mogen zijn. De jongens die hier al zijn, spelen al enkel jaren samen en kennen elkaar door en door. Met de transfers van Yordi Braet, Matthias Bessems en Philip Peeters hebben we daar wat ervaring en kracht aan toegevoegd. Bovendien komt ook Lucas Peeters terug uit blessure. Zeker nu zijn broer erbij komt, zal hij zich willen bewijzen. Tweede klasse is voor ons een heel interessan­te reeks met veel derby’s. Het zal een blij weerzien worden.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Maarten Rademakers. Een van de sleutelspe­lers in de promotie van Fellows Ekeren naar tweede klasse.
FOTO GOYVAERTS Maarten Rademakers. Een van de sleutelspe­lers in de promotie van Fellows Ekeren naar tweede klasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium