Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het nieuwe Soba moet een gezonde, familiale club worden”

Coach Karl Lambrechts kan nu behoud binnen is eindelijk werk maken van uitbouw van zijn ploeg voor komend seizoen

- (luhe)

Tot de laatste speeldag hebben ze ervoor moeten knokken, maar het is de spelers van Soba B dan toch gelukt om het behoud af te dwingen. Op de slotspeeld­ag wonnen ze van Fellows B, voldoende voor de redding in tweede landelijke B.

“De opluchting zaterdag was enorm groot”, zegt coach Karl Lambrechts. “Vooral voor de vele jongens die de club verlaten was het toch belangrijk om met een goed gevoel te kunnen vertrekken. Zij kunnen het hoofdstuk-Soba nu met opgeheven hoofd afsluiten. Het was tegen Fellows B zeker geen hoogstaand­e match, maar de zege was uiteindeli­jk het belangrijk­st.”

Zelf zal Lambrechts niet al te lang kunnen genieten van het afdwingen van het behoud. Hij moet nu in allerijl werk beginnen te maken van de uitbouw van de kern voor volgend seizoen. “We willen een goed uitgebalan­ceerde ploeg. Veel spelers vertrekken, maar we konden ook al vijf nieuwe spelers vastleggen. Wat er nog bij moet? Een guard en een stevige center, dat zou ideaal zijn. De gesprekken zijn volop bezig. Daarnaast willen we ook onze juniores in het project betrekken. Ik ga ook hen coachen en de betere spelers zullen hun kansen krijgen in de eerste ploeg. Hopelijk kunnen we, nu het behoud verzekerd is, enkele twijfelend­e jongens over de lijn trekken om toch te blijven. Het nieuwe Soba moet weer een gezonde, familiale club worden, dat is onze grote ambitie. Ik verwacht dat we ons volgend seizoen kunnen redden en misschien zelfs een plaats in de middenmoot kunnen bemachtige­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium