Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelfs mijn vrouw heb ik leren kennen op het basketbal”

Thomas Dockx zet na 25 jaar wegens achillespe­esblessure punt achter actieve carrière en wordt assistentc­oach

- (luhe)

Terwijl de A-ploeg van Fellows Ekeren de promotie naar tweede klasse mocht vieren, was het ook bij de Ekerse B-ploeg vorig weekend tijd voor een kippenvelm­oment. Na een carrière van 25 jaar besloot Thomas Dockx door een achillespe­esblessure na dit seizoen te stoppen. Maar dat gebeurde niet zonder dat hij uitgebreid in de bloemetjes werd gezet. Komend seizoen wordt Dockx assistent van Fellows B.

“In het begin van het seizoen liep ik

een vergroeiin­g van de achillespe­es op”, zegt Dockx. “Ik moest geopereerd worden en was zo maanden buiten strijd. Ook aan mijn andere voet was ik al twee keer geopereerd. Vooral mijn werkgever kon er op den duur niet meer lachen dat ik opnieuw buiten strijd was. Na lang beraad heeft me dat doen beslissen om ermee te stoppen. Het is jammer, want ik ga het enorm missen. Zonder die blessures had ik ook zeker nog enkele jaren blijven spelen.”

In die 25 jaar speelde Dockx maar voor twee clubs. “Eerst was ik heel lang aan de slag bij Gembo, de laatste negen jaar speelde ik bij Fellows. Je kan dus wel stellen dat ik een echte clubman ben. Bovendien leerde ik in Ekeren mijn vrouw Anke kennen, de dochter van voorzitter Jan Van Gastel. Ik word volgend seizoen dan ook heel graag assistentc­oach van Robert Muys bij Fellows B. Welke mensen een rol gespeeld hebben in mijn carrière? Bij Gembo was dat vooral Thomas Goetaert, die direct in mij geloofde en me op sleeptouw nam. Ook tegen Stefan Sappenberg­hs keek ik op. We hebben één jaar samen gespeeld en later werd hij mijn coach. Bij Fellows waren het vooral Tom en Jay Van Den Bosch met wie ik mooie momenten kon delen.”

En ook al zal hij voortaan niet meer zelf spelen, toch kijkt Dockx al met veel honger vooruit naar volgend seizoen. “De samenwerki­ng met Robert Muys zie ik volledig zitten. Ik ken hem al heel lang. Ik heb zelf nog geen trainersdi­ploma’s, maar ben van plan om me in te schrijven voor een cursus. Ik heb de ambitie om een goede coach te worden.”

 ?? FOTO RR ?? Thomas Dockx werd in de bloemetjes gezet voor zijn lange carrière.
FOTO RR Thomas Dockx werd in de bloemetjes gezet voor zijn lange carrière.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium