Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cowboys en revolversc­hoten op uitvaart biker Armand

Vrienden willen verongeluk­te motard zaterdag massaal eresaluut geven op begrafenis

- KRISTIN MATTHYSSEN

In de aula Rustpunt in Hoevenen wordt zaterdag om 11u afscheid genomen van Armand De Puysseleir (63). Op 8 april verongeluk­te hij met zijn motor. Zijn vrienden willen hem een passend eresaluut geven en hopen op de aanwezighe­id van 150 motards.

Armand De Puysseleir, bekend als ‘De Witte’, ging op zondag 8 april in een bocht op het kruispunt van de Putsesteen­weg met de Max Temmermanl­aan in Kalmthout met zijn Honda Deauville plots rechtdoor. Vermoedeli­jk werd hij onwel. Armand woonde in Stabroek. Eerst zag het ernaar uit dat hij een kleurloze OCMW-begrafenis zou krijgen, maar daar staken zijn vrienden een stokje voor.

“Armand had geen naaste familie meer, buiten een broer met wie hij al jaren geen contact meer had”, vertelt zijn vriend Eddy uit Stabroek. “Samen met zijn exvriendin Kim, met wie Armand nog een goed contact had, heb ik mijn schouders onder de uitvaart gezet. Een man als Armand verdient een passend afscheid.”

Armand was een tijdlang paracomman­do en reed al meer dan dertig jaar met de motor. “Veel bikers kenden hem. Hij voelde zich ook verbonden met indianen en ging geregeld met zijn motor naar cowboydorp­en zoals El Paso in Wuustwezel, waar hij op 8 april vandaan kwam.”

Om de free biker te begeleiden bij zijn allerlaats­te rit, hopen Eddy en Kim dat tientallen motards zaterdag een erehaag zullen vormen. “We verzamelen vanaf 9u naast café De Papegaai in de Dorpsstraa­t in Stabroek, waar Armand tafelvoetb­al speelde en graag kwam. Mijn eigen wagen, een zwarte Ford Mondeo met een doodshoofd op, zal er staan als herkenning­spunt”, zegt Eddy. “Ik zal zelf MC-kleding dragen omdat ik ook een overtuigd biker ben,

Eddy

Vriend van Armand

“Armand voelde zich verbonden met indianen en reed vaak naar het cowboydorp El Paso.”

maar ik kom met de auto omdat ik een paar vrienden van Armand in cowboykled­ing meeneem in de wagen. Het is de bedoeling dat de motorrijde­rs vervolgens in stoet achter mijn zwarte wagen onder politiebeg­eleiding richting de aula van Ruspunt rijden langs de Hoge Weg in Hoevenen. Na de plechtighe­id begeleiden we hem ook naar zijn laatste rustplaats, de begraafpla­ats Vossenveld in Stabroek, waar zijn as uitgestroo­id wordt.”

Overal graag gezien

Aan de burgemeest­er werd toestemmin­g gevraagd of de cowboys na de dienst ten teken van respect na de plechtighe­id enkel revolversc­hoten mogen lossen in de lucht. Ongevaarli­jk met zwartkruit, maar het knalt wel, dus dat moet nog met de politie overlegd worden. Er komt ook iemand op een trommel roffelen.

Volgens zijn vrienden was Armand overal graag gezien. “Hij was iemand met droge humor die altijd goed gezind was. Ook bij zijn werkgever, Medrepair in de Antwerpse haven, waar hij vakbondsaf­gevaardigd­e was voor het ACV, is de verslagenh­eid groot.”

Eddy ging Armand maandag groeten. “Hij lag vredig opgebaard in zijn indianenkl­eren. Het was alsof hij sliep. Ze hadden me gezegd dat zijn helm helemaal kapot was door het ongeval, maar de aanblik viel goed mee.”

 ??  ?? Armand De Puysseleir in indianiste­nkleding bij een tipi.
Armand De Puysseleir in indianiste­nkleding bij een tipi.
 ?? FOTO'S RR ?? Armand ‘De Witte’ De Puysseleir op de motor waarmee hij op 8 april verongeluk­te.
FOTO'S RR Armand ‘De Witte’ De Puysseleir op de motor waarmee hij op 8 april verongeluk­te.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium