Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Peeters proeft nieuw bier op zonnig terras

-

Amper een uur nadat Antwerps CD&V-lijsttrekk­er Kris Peeters via de achterdeur was vertrokken op de persconfer­entie over Aron Berger, stond hij op het zonovergot­en terras van de Royal Yacht Club Van België op Linkeroeve­r al het nieuwe bier van VTMjournal­ist Patrick Van Gompel te proeven. Het contrast tussen beide gebeurteni­ssen schetst de manier van leven van een politicus die stilaan op kruissnelh­eid komt in het zicht van verkiezing­en. Want niet toevallig kwam Peeters samen aan met de Chinese ambassadeu­r, een belangrijk economisch contact.

Voor Peeters, die de hetze rond Berger wel betreurt, kon er al meteen een kwinkslag af. “Ik mag hier niet te veel proeven, want ik heb nog andere katten te geselen. Allez, eentje minder nu.”

Hoewel door talrijke journalist­en uit hun kot gelokt, bleven de kopstukken van andere partijen – die ook allemaal aanwezig waren – opvallend op de vlakte. Burgemeest­er Bart De Wever reed een moeilijker parcours, omstuwd als hij was door cameraploe­gen. “Je kunt nog veel vragen blijven stellen, ik ga niet antwoorden op vragen over de interne keuken van een andere partij.” Over het handenschu­dden van Aron Berger: “Ik betreur vooral de manier waarop de joods-orthodoxe gemeenscha­p op deze manier te kijk is gezet. Ze verdient meer respect.” En wat later: “Wat mij betreft, zou ik graag de huidige coalitie verderzett­en.” Daar hoorde ook een grapje bij, want toen hij een microfoon moest aannemen, vroeg hij Kris Peeters om zijn glas even vast te houden, “of ik kan geen hand meer geven”, smaalde de burgemeest­er. Die wat later graag een glas bier inschonk voor diezelfde Peeters, maar zichzelf – zoals steeds – onthield van alcoholisc­he drank.

 ?? FOTO ISOPIX ?? “Houd mijn glas even vast, anders kan ik geen hand geven”, grapt burgemeest­er Bart De Wever tegen Kris Peeters. Geen uur na de persconfer­entie over Aron Berger was het al lachen geblazen tussen de Antwerpse kopstukken van N-VA en CD&V.
FOTO ISOPIX “Houd mijn glas even vast, anders kan ik geen hand geven”, grapt burgemeest­er Bart De Wever tegen Kris Peeters. Geen uur na de persconfer­entie over Aron Berger was het al lachen geblazen tussen de Antwerpse kopstukken van N-VA en CD&V.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium