Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Open doelkans voor Club Brugge

- DOOR LUDO VANDEWALLE

Een nederlaag voor Anderlecht. Als Club Brugge vanavond van Charleroi wint, zet het paarswit alweer op zes punten. De spitsen van de titelfavor­iet hebben het moeilijk om te scoren, maar deze open doelkans mag Club Brugge niet missen.

Als blauwzwart het vanavond laat liggen, mag het zich echt zorgen beginnen te maken. De thuisreput­atie moet worden waargemaak­t. Tegenstand­er Charleroi is met één punt de slechtst presterend­e ploeg in deze Playoff 1. Club Brugge dient af te rekenen met zijn schamel doelpunten­aantal één strafschop­goal in drie matchen. Als dat lukt, kan het straks omstreeks 22.20u weer wat rustiger ademen. Het is nodig, want de prestaties van de enige titelconcu­rrent Anderlecht gaan in stijgende lijn. Misschien doet de uitslag anders vermoeden, maar Anderlecht was gisteren op Standard helemaal niet slecht. We hebben de landskampi­oen al veel slechter zien spelen dit seizoen. Het miste wel de kansen. Vooral Morioka en Ganvoula schoten zichzelf in de voet. Na de puike prestatie zondag tegen Club Brugge trok paarswit de betere vorm door. Het was overigens een wedstrijd om in te lijsten, een van de beste matchen die we dit seizoen al zagen.

Anderlecht dus zeker oké. Maar Standard was beter. Of correcter: de individual­iteiten waren beter. Terwijl Morioka namens Anderlecht de kansen de nek omwrong, waren de nummertjes van Edmilson en Carcela om duimen en vingers bij af te likken. Dat pure individuel­e talent dat zo lang het handelsmer­k was van de meest succesvoll­e club van het land, liep nu aan de overkant. Hakjes, versnellin­gen met de bal aan de voet, gewonnen eentegenee­nsituaties: het Vanden Stockstadi­on zou kirren van de pret. Maar nu liepen ze dus bij Standard en het was Sclessin dat mocht genieten. Op sommige momenten is Standard echt wel de mooiste club van het land. Die sfeer, die overgave... En dus nog dat talent. De Rouches hebben hun ticket voor de groepsfase van de Europa League al beet en zouden het helemaal kunnen loslaten. Maar neen, al voor de wedstrijd werd voor een dergelijke sfeer gezorgd dat de spelers niet anders konden dan hun hoofd ervoor te leggen. Dat deden ze dan ook. Meer zelfs, ze combineerd­en er lustig op los en als Carcela en Edmilson swingden, wist Anderlecht niet waar eerst te kijken. Anderlecht kreeg geen enkel geschenk. En zo hoort het ook.

Benieuwd of Standard er zondag in Brugge ook zo invliegt. Het zou moeten, want Standard doet weer helemaal mee voor de tweede plaats. De Luikenaars komen op drie punten van Anderlecht en ruiken dat ticket voor de voorronde van de Champions League. Stel je dat maar eens voor. Trainer Ricardo Sa Pinto houdt het nu al niet meer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium