Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hendrik Van Crombrugge

-

Wout Faes

20 jaar

Excelsior Rotterdam

Door Anderlecht uitgeleend aan Excelsior, waar hij - op een zwakke match tegen Feyenoord na - stappen heeft gezet. De Nederlande­rs willen hem nog een jaar huren, maar Faes wacht af of Anderlecht hem terugneemt. Indien niet, wil hij misschien ook aan de slag bij een Belgische subtopper.

Mats Rits

24 jaar

KV Mechelen

Malinwa doet hem wellicht een voorstel om bij de club te blijven in 1B, maar de middenveld­er is niet geneigd om daar op in te gaan. De gewezen Ajax-speler ziet meer toekomst bij een ambitieuze eersteklas­ser. Hij werd al eens aan Oostende gelinkt, maar Rits mikt nog iets hoger.

Bjorn Engels

23 jaar

Olympiacos

Speelde de jongste weken nog weinig en werd als aankoop van vijf miljoen ook de les gespeld door de voorzitter na tegenvalle­nde resultaten. Anderlecht toont interesse in de gewezen Club-verdediger, maar Olympiacos zal heel wat geld willen recuperere­n. Ook buitenland­se interesse. 24 jaar

Eupen

Hield Eupen al twee jaar in eerste klasse, maar staat nu dicht bij Anderlecht. Alleen is het nog niet duidelijk of Matz Sels blijft en Van Crombrugge dus eerste of tweede keeper wordt. Standard en AA Gent (als Kalinic vertrekt) liggen op de loer. Van Crombrugge spreekt over een transferpr­ijs van 3 miljoen euro. Dat lijkt ons veel.

Elias Cobbaut

20 jaar

KV Mechelen

Ondanks de degradatie van Malinwa speelde hij zich in de kijker. Cobbaut werd belofteint­ernational en moet 2,5 miljoen kosten. Er is ook een bod van Genoa, maar Mechelen wacht af wat de Belgische topclubs nu doen. Anderlecht dringt aan, maar ook Genk lonkt.

Alexander Corryn

24 jaar

Antwerp

De Great Old lichtte de aankoopopt­ie bij KV Mechelen, maar vindt voorlopig geen akkoord met de linksback. Daarom zit hij al twee duels niet in de selectie. Hij staat op de lijst van AA Gent, maar dat zal dan moeten handelen, want zijn jeugdclub Lokeren trekt ook fel aan zijn mouw.

Massimo Bruno

24 jaar

Anderlecht

De vreemde eend in de bijt, want nu al door Leipzig uitgeleend aan Anderlecht. Heeft in Duitsland nog een contract tot 2019, maar daar zitten ze niet op hem te wachten. Aangezien Vanhaezebr­ouck het niet zo voor Bruno heeft, wordt hij interessan­t en betaalbaar voor clubs als Genk, Gent of Charleroi.

Alexis De Sart

21 jaar

Sint-Truiden Creatieve middenveld­er die hetzelfde parcours kan afleggen als Pieter Gerkens vorig seizoen. Die profileerd­e zich toen ook bij STVV en trok naar Anderlecht. De Sart staat sinds januari op een lijstje bij Anderlecht, hoewel hij momenteel maar aan drie goals en twee

assists zit.

 ??  ??
 ?? FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS, GMAX ??
FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS, GMAX
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium