Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bakelants past voor Luik

- (jefi)

Jan Bakelants (AG2R) haalde het einde van de Waalse Pijl niet. De Kempense renner van AG2R sukkelt met bronchitis en zal daarom zondag niet starten in Luik Bastenaken Luik.

Bakelants maakte een maand geleden zijn comeback in het peloton, nadat hij in de Ronde van Lombardije verschille­nde ruggenwerv­els en zeven ribben had gebroken. Hij is nog niet de oude, maar reed de Amstel, de Waalse Pijl en normaal zondag ook Luik om snel terug naar zijn oude niveau te keren.

In de Waalse Pijl gaf hij evenwel op nadat hij lange tijd achteraan het peloton hing. "Het zijn niet de naweeën van mijn valpartij die me parten spelen," liet hij optekenen op Twitter, “maar wel een chronische bronchitis die mijn Waterloo inluidde op de Muur van Hoei. Daarom start ik niet in Luik."

"Jan klaagt sinds enkele dagen over bronchitis", verduideli­jkte persverant­woordelijk­e Fred Machabert van AG2R. "Vandaag werd in de koers nog eens bevestigd dat hij zich niet goed voelt. Daarom is het beter om nu rust te nemen om de rest van zijn koersen niet in gevaar te brengen. Al heeft deze bronchitis geen gevolgen voor de rest van zijn programma. Hij koerst hierna gewoon de Rund um den Finanzplat­z in Frankfurt (1 mei) en de Ronde van Californië (13 tot 19 mei).”

Het zag er even naar uit dat er voor het eerst in vijftien jaar een kleine groep zou strijden voor de overwinnin­g op de Muur van Hoei. Vincenzo Nibali probeerde met een aanval op 46 kilometer van het einde het Movistar-blok te verschalke­n. Samen met vier vluchtkomp­anen leek dat lange tijd te lukken toen Valverde met Landa slechts één ploegmaat naast zich had en de voorsprong lange tijd bleef schommelen rond de driekwart minuut. “Op het einde begon Lotto te rijden en Benoot heeft het gat stevig verkleind”, zegt Nibali’s ploegleide­r Rik Verbrugghe. “We hebben geprobeerd om het klassieke scenario te ontlopen, maar jammer genoeg zat het niet mee vandaag. Op het einde voelde Vincenzo ook dat hij geen extra cartouche meer in de benen had voor op de Muur.”

De ploegleide­r van Bahrain-Merida hekelde tijdens de achtervolg­ing wel het gedrag van de televisiem­otoren. “Ze reden veel te dicht op de achtervolg­ende groep, waardoor ze voordeel hadden”, zegt hij. “Ik ben meteen gaan klagen bij de commissari­s, want zoiets kan niet.”

Nibali probeert weg te geraken, Verbrugghe klaagt over motoren

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium