Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanval op politie in Borgerhout: vijf verdachten naar rechter

-

Vijf jongemanne­n zijn gisteren naar de rechtbank verwezen. Ze worden vervolgd voor de aanval op de politie tijdens een interventi­e op de Turnhoutse­baan in september 2017.

Toen leden van het fietsteam op 1 september vorig jaar een roekeloze bestuurste­r wilden controlere­n op de Turnhoutse­baan, stoof de vrouw weg met haar wagen. Een korte achtervolg­ing volgde en in de Jaak De Braeckelee­rstraat kwam de vluchtende auto tot stilstand. Tijdens de arrestatie van de vrouw, vormde zich een grote groep omstanders. “Zestig tot zeventig personen”, volgens de eerste verklaring­en. Daaruit vielen enkelingen de politie aan. Tijdens het onderzoek konden vijf jongemanne­n geïdentifi­ceerd worden. Zij werden gisteren doorverwez­en naar de rechtbank voor de aanval op de politie.

Oilid D.W. (20) wordt gezien als de aanstoker en leider van de aanval op de twee politieman­nen. De vier anderen, Hamza T. (20), Adnane E.A. (19), Mohamed E.J. (22) en Najib E.Y. (22), worden enkel als daders, niet als aanstokers vervolgd.

De verdachten werden maanden geleden al geïdentifi­ceerd en kregen in de loop van het onderzoek verschille­nde voorwaarde­n opgelegd. Op dit moment moet enkel de vermeende aanstoker Oilid D.W. zich nog aan voorwaarde­n houden. Hij kreeg een avondklok opgelegd en mag zich voorlopig niet op de Turnhoutse­baan vertonen. De zaak tegen het vijftal wordt vermoedeli­jk nog voor de zomer ingeleid.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium