Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pinguïn vlucht van wegenwerke­n

Bekend Deurnes ijssalon opent pop-up in buurgemeen­te omdat zaak moeilijker bereikbaar is door werf

- JAN AUMAN

In de intussen ruim tachtig jaar durende geschieden­is van het bekende ijssalon Pinguïn start op 1 juni een nieuw hoofdstuk. Woody de Beuckelaer, die intussen tot de vierde generatie van dezelfde Deurnese uitbatersf­amilie behoort, opent dan een pop-upfiliaal op de nieuwe Markt in Wijnegem.

Je moet er wat voor over hebben om dezer dagen een ijsje te eten in Pinguïn. De pas gestarte wegenwerke­n op de Herentalse­baan in Deurne maken de zaak moeilijk bereikbaar en dat zal nog een poos zo blijven. “Maar we blijven open en doen er alles aan om onze trouwe klanten extra te verwennen”, verzekert Woody de Beuckelaer (25). “De altijd lastige werfperiod­e speelt wel mee om dit jaar onze vleugels uit te slaan in de stadsrand. Ik was al een tijdje aan het uitkijken, tot ik in Gazet

van Antwerpen las dat de gemeente Wijnegem op zoek was naar een horeca-invulling voor de nieuwe houten kiosk op de Markt. Ik ben heel gelukkig dat ons voorstel aanvaard werd.”

Overgrootm­oeder Mie Goor

Woody ging uiteraard al poolshoogt­e nemen in Wijnegem en trof de nieuwe, strakke houten constructi­e – die door Wijnegemna­ren wel eens smalend barak of bezemhok wordt genoemd – aan in prima staat. “Ik moet natuurlijk nog een toog installere­n om het ijs – dat we hier in Deurne ambachteli­jk bereiden – in onze royale bollen uit te scheppen. Maar het moet lukken om tegen 1 juni startklaar te zijn. Ik wil naast het ijssalonne­tje ook een terrasje buiten. Naast onze bekende coupes, die door mijn overgrootm­oeder Mie Goor meer dan tachtig jaar geleden geïntroduc­eerd werden, ga ik in Wijnegem ook Brusselse wafels bakken.”

Pinguïn zal in Wijnegem buiten maandag elke dag open zijn van 12 tot 22u en dat heel de zomer lang tot 17 september. Bier zal Woody niet schenken. Hij wil op vraag van de gemeente niet concurrere­n met de lokale horeca. Woody rekent op veel passanten uit Wijnegem en omliggende gemeenten, ook al omdat er in de kanaalgeme­ente momenteel nog geen ijsjeszaak is, behalve dan in het Wijnegem Shopping Center.

“Ik ga onze klanten in Wijnegem alleen proberen te bedienen”, vertelt de jonge ondernemer. “Mijn moeder Carina en zus Billie (27) blijven op post in ons bekende ijssalon in Deurne-Zuid dat deze zomer gewoon open blijft. Of dit een try-out is met het oog op het verlaten van de vertrouwde stek aan de Herentalse­baan? Nee hoor, we blijven Deurne trouw.”

Gratis wifi

De Wijnegemse burgemeest­er Ivo Wynants (N-VA), die de onderhande­lingen voerde met de Pinguïn-uitbaters, is gelukkig met de komst van het ijssalon. “Ik kijk al uit naar de opening en de eerste proeverij. Ons marktplein zag er kort na beëindigin­g van de werken misschien wat kaal uit, maar er komen nu blaadjes aan de bomen en ik zie dat ook de brede zitbanken met het goede weer nu vaak gebruik worden. Als straks Pinguïn opent, komt er nog meer leven en sfeer.”

De gemeente zal ook in wifi voorzien, niet alleen voor de vele scholieren en andere wachtenden aan de bushalte, maar ook voor de bezoekers van evenemente­n.

Woody de Beuckelaer

Uitbater ijssalon

“Naast ons ambachteli­jk bereid schepijs zal ik in onze Pinguïnpop-up ook versgebakk­en Brusselse wafels serveren.”

 ?? FOTO'S JAN AUMAN, RR ?? Het mysterieuz­e ‘kot’ op de Markt van Wijnegem krijgt een eerste huurder: ijssalon Pinguïn.
FOTO'S JAN AUMAN, RR Het mysterieuz­e ‘kot’ op de Markt van Wijnegem krijgt een eerste huurder: ijssalon Pinguïn.
 ??  ?? … en die wordt aangevuld met een zaak in Wijnegem, die op 1 juni opent en er zo zal uitzien.
… en die wordt aangevuld met een zaak in Wijnegem, die op 1 juni opent en er zo zal uitzien.
 ??  ?? Woody de Beuckelaer voor de zaak in Deurne, die te lijden heeft onder de werken...
Woody de Beuckelaer voor de zaak in Deurne, die te lijden heeft onder de werken...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium