Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wezel Culinair stopt ermee, ondanks achttiendu­izend bezoekers op vorige editie

- (jaa)

Er komt dit jaar geen nieuwe editie van het populaire proeverfes­tival Wezel Culinair in ’s-Gravenweze­l. Dat heeft organisato­r Michel Van Genechten bekendgema­akt. De beslissing komt als een verrassing, want het culinaire festival in ’s-Gravenweze­l, dat elk jaar in september plaatsvond, was een publiekstr­ekker van formaat. Vorig jaar kwamen verspreid over drie dagen achtduizen­d mensen langs.

Het Tomorrowla­nd van de culinaire festivals is niet meer, of last na acht jaar toch minstens een sabbatjaar in. “Een moeilijke beslissing”, zegt organisato­r Michel Van Genechten. “De organisati­e kreeg ondanks de medewerkin­g van een heel team een te grote impact op mijn persoonlij­ke leven.”

Van Genechten haalt verder de oplopende uitgaven, concurrent­ie van soortgelij­ke festivals en, opvallend, ook onvoldoend­e ondersteun­ing van de gemeente aan als redenen voor het stopzetten van Wezel Culinair. De gemeente kwam nochtans jaarlijks over de brug met een financiële toelage van 5.000 euro en verleende ook logistieke steun.

Burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) betreurt het stopzetten van Wezel Culinair en de verwijzing naar de gemeente. “Ik bedank iedereen die de voorbije acht jaar heeft meegeschre­ven aan dit mooie verhaal en kom zeker met iets nieuws op de proppen”, zegt Van Genechten nog. “Zelfs een doorstart van het bekende festival is niet uitgeslote­n, maar nu is er tijd voor bezinning.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Organisato­r Michel Van Genechten.
FOTO JAN AUMAN Organisato­r Michel Van Genechten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium