Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijftien leerlingen ziek op tripje naar Scheldelan­d

- (jaa) www.deyogastud­io.be

65 kinderen van de basisschoo­l Wonderwijz­er zijn na het uitbreken van een buikgriepg­olf gisteravon­d al vervroegd en per bus uit Hingene teruggekee­rd van Scheldekla­ssen.

De uitstap naar de regio Scheldelan­d is een jaarlijkse traditie in de school. Maandag waren de 65 leerlingen van het zesde leerjaar onder begeleidin­g van hun leerkracht­en weer met de fiets vertrokken. Ze verbleven in jeugdherbe­rg Het Laathof in Hingene (Bornem). “Het verliep allemaal heel leuk, maar in de nacht van woensdag op donderdag klaagden meerdere kinderen over hevige buikpijn”, zegt meester Frank Jagers. “Omdat steeds meer kinderen ziek werden, haalden we er ’s morgens een dokter bij. Die sprak van een hardnekkig­e virale infectie, een vorm van buikgriep die in de regio recent al meer slachtoffe­rs heeft gemaakt.”

Uiteindeli­jk lagen gisteren vijftien kinderen ziek in bed. Frank Jagers: “In overleg met de ouders hebben we hen medicatie toegediend en laten rusten. Hun toestand is zeker niet zorgwekken­d, maar ze moeten wel uitzieken. Daarom besloten we om donderdaga­vond vroeger terug te keren. En we hebben de terugtocht niet zoals.”

qigong, de zachtere versie van tai chi. Ook aan de pilatesmet­hode wordt hier gedaan. Er is een team van twaalf profession­als aan het werk. In totaal zijn we veertig uur per week open. In Ekeren hadden we plaats voor vijftien tot twintig mensen. Hier is op de gelijkvloe­rse verdieping alleen al plaats voor ruim dertig mensen”, zegt Sabine.

Nieuw voor België is de shop die zich in de Yogastudio bevindt. “We verkopen yoga-outfits en allerlei materiaal. De mensen kunnen het hier allemaal uitprobere­n. De tuin wordt ook nog verder aangelegd, met een vijvertje. Qua zichtbaarh­eid zitten we hier veel beter. We hebben ook voor enkele parkeerpla­atsen gezorgd”, voegt Sabine er nog aan toe.

Voor een losse les betaalt de klant 13 euro. Er zijn maandabonn­ementen voor 80 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium