Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wat een verwoesten­d antwoord

- LUDO VANDEWALLE

“Een open doelkans voor Club” kopten we gisteren nog deze plaats. Blauwzwart heeft welgeteld 40 seconden gewacht om die kans te benutten. Dan stond het al 10 en de rest van de wedstrijd stond in het teken van antwoorden geven. En hoe!

Antwoord 1: dat antwoord kwam er van de spitsen Diaby en Wesley. Ze scoorden amper sinds Nieuwjaar. Diaby tot voor gisteren drie keer, Wesley amper twee (beker inbegrepen). Tegen Charleroi zette Wesley nog in de eerste minuut Club op rozen, Diaby had er 27 minuten voor nodig. Als de spitsen scoren, wint Club. Dat is zoals 1+1.

Antwoord 2: dat schreeuwde Ruud Vormer uit. Ook aan hem werd getwijfeld. Amper één assist en één goal na de winst van zijn Gouden Schoen en nog slechts 50 procent van de punten voor Club. Gisteren stond de aanvoerder er weer. Met een goal en eentje afgekeurd na ingrijpen van de videoref. Als Vormer draait, draait Club.

Antwoord 3: het inzicht en het lef van Ivan Leko werden bevestigd. De Clubtraine­r keerde terug naar zijn 352 systeem, koos voor offensieve flanken als Limbombe en ontdekking Diatta en Club was plots weer heel aanwezig in het vijandelij­ke strafschop­gebied. Bij elke actie stonden er minstens vier blauwzwart­en dicht bij de Charleroid­oelman. Gevolg: zes goals.

Charleroi kneusje

De grote test volgt zondag tegen Standard, met negen punten de beste ploeg in deze PO1. Als Club Brugge in eigen huis ook Standard over de knie legt, kan er nog maar weinig misgaan. Dan behoudt het op zijn minst zes punten (eigenlijk zeven, want in geval van gelijk puntenaant­al met Anderlecht is Clubs eerste plaats in de reguliere competitie doorslagge­vend) en zijn er in de resterende vijf wedstrijde­n nog maar vijftien te verdienen. Gisteren was belangrijk, maar dat wordt het zondag ook.

De 60 was fraai, maar bij Charleroi moeten ze zich ook vragen beginnen te stellen. De Zebra’s haalden 1 op 12 en zijn nu al het kneusje van PO1. Een afgang dreigt.

AA Gent rondde in 2011 PO1 af met het schamele aantal van 4 op 30. Vier punten dankzij vier gelijke spelen. De enige keer in acht edities dat een ploeg in PO1 geen enkele wedstrijd wist te winnen. Het lijkt er sterk op dat Charleroi als grootste (enige?) doel moet hebben een herhaling van die mislukking te vermijden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium