Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben gecharmeer­d, maar ik blijf nuchter”

Revelatie Daan Heymans op de radar van clubs uit 1A en 1B

-

Sportief staat er vanavond in het Koning Boudewijns­tadion niet veel meer op het spel. Westerlo mikt op de eerste plaats en wil de ongeslagen reeks doortrekke­n, maar het is toch ook vooral uitkijken naar volgend seizoen. Of Daan Heymans (18) dan bijvoorbee­ld nog in ’t Kuipje speelt, is niet zeker. De middenveld­er kan rekenen op de interesse van verschille­nde clubs uit 1A en 1B.

Heymans werd voor het seizoen getipt als een van de revelaties, maar het duurde tot de komst van Bob Peeters voor de tiener zich kon doorzetten. “De eerste wedstrijde­n kreeg ik mijn kans, maar na de mindere resultaten werd er teruggegre­pen naar de ervaren jongens”, herinnert Heymans zich. “Later werd ik als pure spits uitgespeel­d, niet mijn beste positie. Ik ben meer een speler die vaak de bal moet voelen om goed in de wedstrijd te zitten.”

Waasland-Beveren

Onder Peeters mocht Heymans zich wel uitleven als infiltrere­nde middenveld­er. Met succes. Heymans zorgde voor meer dreiging en voetballen­d vermogen. Minpunt: een gebrek aan efficiënti­e. Op zijn vier goals tegen Lierse na vond hij geen enkele keer de weg naar doel. “Ik heb nochtans iedere wedstrijd wel een kans gekre- gen om te scoren. Waarom dat niet lukte? Geen idee. Misschien is het een gebrek aan ervaring en weet ik volgend seizoen, met nog meer mat- chen op de teller, de goal wel staan.”

Grote vraag: voor welke ploeg zal Heymans dan scoren? De middenveld­er ligt in Westerlo nog een jaar onder contract, maar kan rekenen op de belangstel­ling van verschille­nde clubs uit 1A en 1B. Een van de geïnteress­eerde ploegen is Waasland-Beveren.

“Na die wedstrijd tegen Lierse was er plots veel interesse. Daarna zijn ze me blijven volgen. Dat charmeert me wel, maar ik blijf er tegelijker­tijd ook nuchter onder. Zo wil ik eerst focussen op het einde van het seizoen, pas daarna neem ik een beslissing. De kans op speelminut­en is een doorslagge­vende factor. In 1A zal de concur- rentie groter zijn en loop je het risico dat je minder in actie komt. Daar moet ik goed over nadenken.”

Westerlo lichtte vorige maand wel de optie in het contract van Heymans, maar gesprekken over een contractve­rlenging waren er nog niet. “Ik heb voorlopig nog niets van de club ge- hoord. Misschien willen ze nog om de tafel zit- ten of wachten ze nog op een overnemer. Ik voel me hier goed en ook dat is heel belangrijk.”

 ?? FOTO SMB ??
FOTO SMB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium