Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Daar is zwarte beest weer

David Goffin in kwartfinal­e tegen Bulgaar Dimitrov, tegen wie hij Mastersfin­ale verloor

-

In meer dan één opzicht is de kwartfinal­e van David Goffin in zijn thuishaven Monaco tegen Grigor Dimitrov symbolisch: omdat hij kan afrekenen met zijn zwarte beest, sportief en extrasport­ief.

Maar eerst vandaag nog met zijn Bulgaarse maatje de kwartfinal­es van het dubbelspel afwerken.

Gebalde vuisten en een glimlach na zijn 6-4, 7-5-zege tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16): het doet David Goffin (ATP 10) zichtbaar deugd dat hij na zijn vervelende oogblessur­e – hij kreeg in het tornooi van Rotterdam een bal in zijn linkeroog – die hem enkele weken aan de kant hield, steeds meer de oude is. Goffin, die sindsdien lenzen draagt, ondervindt naar eigen zeggen geen hinder meer van zijn zicht. “Het gaat de goede kant op.”

Goffin, die vorig jaar de halve finale haalde in het prinsbisdo­m waar hij is gedomicili­eerd en de tennisclub waar hij regelmatig traint, speelt zijn kwartfinal­e tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov, nummer vijf van de wereld. Dat is een heruitgave van de Mastersfin­ale vorig najaar, toen verloor Goffin. In tien ontmoeting­en won Goffin slechts één keer. Dimitrov is niet alleen sportief zo’n beetje zijn zwarte beest. Want tegen wie speelde Goffin in Rotterdam toen hij de bal in zijn oog kreeg toen die tijdens een volley afschampte? juist, Dimitrov.

Zijn sportieve vijand in de kwartfinal­es is tegelijk zijn sportieve vriend: ze vormen samen een dubbelpaar en spelen de kwartfinal­e. Om zoveel mogelijk gravelweds­trijden in de benen te hebben en matchritme op te doen, schreef Goffin zich ook in het dubbelspel.

Net als Goffin is ook Novak Djokovic aan zijn comeback bezig na blessurebe­slommering­en. Ook de voormalige nummer één van de wereld, inmiddels teruggezak­t naar nummer dertien, groeit naar zijn vroegere niveau, maar gisteren struikelde hij over de Oostenrijk­er Dominic Thiem (ATP 7): 6-7, 6-2, 6-3.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? David Goffin met Grigor Dimitrov, vandaag zijn dubbelpart­ner, morgen zijn tegenstand­er.
FOTO PHOTO NEWS David Goffin met Grigor Dimitrov, vandaag zijn dubbelpart­ner, morgen zijn tegenstand­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium