Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen excuses meer: winnen tegen rode lantaarn

-

Geen excuses meer voor Telenet Giants Antwerp. Als de Sinjoren aanspraak willen blijven maken op de tweede plaats, dan hebben ze maar één opdracht vanavond: winnen tegen rode lantaarn Leuven. “Wij beseffen maar al te goed dat het beter moet”, zegt de Amerikaans­e power forward Dave Dudzinski.

Met één wedstrijd minder gespeeld dan Charleroi en Okapi Aalstar heeft Telenet Giants Antwerp net voor het tweede backto-weekend de tweede plaats nog altijd virtueel op zak. De Metropoolp­loeg staat ook positief ten opzichte van Charleroi en Aalstar en heeft met nog tien wedstrijde­n te gaan in de reguliere fase alles in eigen handen om op 21 mei op de op een na hoogste plaats te eindigen. De ontgoochel­ing van coach Roel Moors na de nederlaag bij Brussels en zijn quote Wij zijn op dit moment geen ploeg voor de tweede plaats zal na een week intensief trainen wel plaats gemaakt hebben voor nieuw enthousias­me. “Op training loopt het schitteren­d en dat moet zich nu opnieuw vertalen in overwinnin­gen”, aldus de 25-jarige Dave Dudzinski. “Wij beseffen als groep dat het beter moet. Vooral mentaal moeten we een stap voorwaarts zetten.”

Vanavond in de Lotto Arena en volgende dinsdag in de Leuvense Sportoase is een twee op twee een dwingende noodzaak. Toch even opletten, want Leuven beleefde de afgelopen maand onder coach Eddy Casteels een heuse revival en heeft met een drie op vier, waaronder een stunt tegen Oostende, de aansluitin­g gemaakt met de achtste plaats. Het team van Antwerpena­ar Raf Bogaerts zal dan ook alles uit de kast halen om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium