Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen beter weten in blijven geloven in behoud”

Lennert Van Wuytswinke­l houdt zich vast aan waterkans

- (fko)

Mentaal hebben de meeste spelers van Antonia zich al even neergelegd bij de degradatie, dit weekend kan het met het bezoek aan Oppuurs ook mathematis­ch een zekerheid worden voor groen-rood. “Toch moeten we er blijven voor gaan. Ook al hebben we maar een waterkans, we moeten toch proberen om die te grijpen”, probeert Lennert Van Wuytswinke­l de hoop levend te houden.

“Ik weet het, het is misschien geloven tegen beter weten in, maar voetbal blijft onvoorspel­baar”, zegt Van Wuytswinke­l. “Op de een of andere manier kunnen we in Oppuurs ook vrij gaan spelen. Iedereen heeft ons toch al afgeschrev­en, op zich hebben we niets meer te verliezen. Volgens mij ligt de druk zelfs bij de tegenstand­er. Oppuurs zit in een negatieve spiraal en strijdt nog volop voor het behoud. Voor hen wordt het erop of eronder. Waar het dit seizoen is misgelopen voor ons? We scoren enorm moeilijk en kunnen na een achterstan­d geen vuist meer maken. Hopelijk komen we eindelijk nog eens op voorsprong, want dan krijgt ons vertrouwen een serieuze boost en lukt er veel. We willen het seizoen toch nog in schoonheid proberen te eindigen.”

Nochtans mag Van Wuytswinke­l zelf terugblikk­en op een best geslaagd seizoen. “Ik speel inderdaad vaker dan ik had verwacht en krijg geregeld een basisplaat­s. Persoonlij­k mag ik dus tevreden zijn, maar het zorgt toch voor een dubbel gevoel. Ik had liever zelf wat minder gespeeld en ons toch gered dan zoals het nu allemaal verlopen is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium