Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laat je onderdompe­len in de sfeer van het moment”

Ervaringsd­eskundige Jef Snyders geeft ploegmaats raad voor mogelijke kampioenen­match van zondag

- PETER NYS

Rupel Boom kan zondag kampioen spelen als het wint bij concurrent Mandel United. De Steenbakke­rs gaan er een halve thuismatch spelen, want er trekken naar schatting 500 Bomenaars mee naar WestVlaand­eren.

bijna alle spelers is dit een situatie die ze nog niet eerder meemaakten. Slechts twee spelers van de huidige kern pakten al eens een titel. Jeroen Mertens deed het als jonkie met Zwarte Leeuw, maar is er zondag niet bij door een knieblessu­re. Jef Snyders speelde drie jaar op rij kampioen met Beerschot Wilrijk en is de aangewezen man om zijn ploegmaats tips te geven.

Tip 1 “Speel gewoon zoals anders”

“Ik denk dat het heel belangrijk is om van onze eigen kansen uit te gaan”, zegt Jef Snyders. “Een gelijkspel is voor ons een goed resultaat, want dan blijven we aan de leiding en kunnen we het op de laatste speeldag thuis tegen Londerzeel afmaken. Alleen hebben wij geen ploeg om op de nul te spelen. Wij kunnen dat niet. Dan gaan we krampachti­g spelen en pakken we zeker een tegengoal. Het zit in het DNA van dit elftal om van de eigen sterkte uit te gaan en aanvallend te spelen. Hoeveel matchen hebben wij dit seizoen niet met 3-2 of 4-2 gewonnen? Onze manier van voetballen geeft de tegenstand­er vaak ruimte en daarom houden we niet zo vaak de nul. Maar dat is niet erg als je er altijd eentje meer maakt.”

Tip 2 “Denk niet te veel aan de heenwedstr­ijd”

“We verloren thuis met 1-7 van Mandel en dat ligt nog fris in het geheugen. Die dag lukte bij hen alles. Maar we mogen daar niet te veel aan terugdenke­n. Het verschil tussen Mandel en Rupel Boom is heus niet zo groot. Onze coach heeft daar deze week al goed op geanticipe­erd door aan te halen dat Mandel thuis verloor van de nummers drie, vier, vijf en zes uit de stand. Het is dus zeker niet onklopbaar. Die pandoering uit de heenmatch mag ons geen angst inboezemen. We moeten daar net extra kracht uitputten om revanche te pakken.”

Tip 3 “Vergeet niet te genieten op het veld” “Kampioen spelen, dat doe je niet elk jaar. Veel spelers maken het zelfs nooit mee in hun carrièVoor

re. Iedereen moet zondag beseffen dat hij voor een van de hoogtepunt­en uit zijn loopbaan staat. Ik wens elke speler het allerbeste toe voor de toekomst, maar het kan goed zijn dat over tien jaar zal blijken dat dit het piekmoment was voor heel wat jongens. Geniet daarvan, want het komt misschien nooit meer terug. Als je zondag op dat veld stapt, probeer dan vooral niet zenuwachti­g te zijn, maar laat je onderdompe­len in de sfeer van het moment. Er gaan heel veel supporters mee, we staan er niet alleen voor.”

Tip 4 “Reken niet op anderen”

“Als je me nu vraagt om voor een gelijkspel te tekenen, dan doe ik dat onmiddelli­jk. Want dan houden we ons lot in eigen handen. Maar we moeten gewoon voluit voor de overwinnin­g gaan. Kampioen spelen op het veld van de enige overgeblev­en concurrent, dat is toch het summum? Zelfs als Mandel wint, is het nog geen kampioen, want dan moet het op de laatste speeldag nog winnen op Sint-Niklaas. En ik ga ervan uit dat die ploeg voluit zal gaan. Maar ik reken niet op anderen. We moeten het zelf doen en krijgen daar zondag een unieke kans voor.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jef Snyders plukt de bal. “Ik wens elke speler het allerbeste toe, maar het kan goed zijn dat over tien jaar zal blijken dat dit het piekmoment was voor heel wat jongens. Geniet daarvan, want het komt misschien nooit meer terug.
FOTO TOM GOYVAERTS Jef Snyders plukt de bal. “Ik wens elke speler het allerbeste toe, maar het kan goed zijn dat over tien jaar zal blijken dat dit het piekmoment was voor heel wat jongens. Geniet daarvan, want het komt misschien nooit meer terug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium