Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu nog promoveren, dat zou wel heel straf zijn”

- TOM VAN CAELENBERG­E

Brecht sluit zondag niet alleen de competitie, maar een volledig clubhoofds­tuk af: na vijftien trouwe dienstjare­n bergt doelman Kristof Verbunt de handschoen­en definitief op. “Eind vorig jaar kondigde ik mijn afscheid al aan. Maar nu het zo dichtbij komt, heb ik het er toch wat moeilijk mee.”

Verbunt maakt al sinds het seizoen 2003-2004 deel uit van de Brechtse A-kern. Zijn slotwedstr­ijd, zondag tegen Westmalle, wordt zijn 376ste competitie­match voor geel-blauw. Met de vriendscha­ppelijke wedstrijde­n en bekerduels erbij, komt hij allicht in de buurt van vijfhonder­d wedstrijde­n.

“Dat is een mooi totaal, als je het zo bekijkt”, zeg Verbunt, die met gemengde gevoelens aftelt naar zondag. “Mijn beslissing om te stoppen ligt al langer vast. Ik liet het bestuur in november al weten dat dit mijn allerlaats­te seizoen zou zijn. Naarmate die laatste wedstrijd de voorbije weken dichterbij kwam, kreeg ik het moeilijker met het afscheid. Maar goed, je kan niet blijven zeggen dat je stopt. Op een gegeven ogenblik moet je er gewoon een streep onder trekken.”

De bijna 34-jarige Verbunt doorliep de jeugdreeks­en bij buur SintLenaar­ts. Buiten één seizoen bij Wildert verdedigde hij al die jaren het doel van Brecht.

“Als je je ergens goed voelt, is er geen reden om te vertrekken. Of bepaalde matchen me in al die jaren zijn bijgebleve­n? Goh, dan moet ik spontaan terugdenke­n aan een eindrondem­atch tegen White Star. Dat was een erg geladen duel, met veel strijd op en naast het veld. Een wedstrijd die we trouwens wonnen. Diezelfde avond trokken we met de hele groep nog naar het trouwfeest van een ploegmaat. We hebben die dag stevig gefeest. Helaas werden we daarna toch nog uitgeschak­eld in de eindronde. Ik heb nooit een titel of een promotie kunnen vieren, dat vind ik wel jammer.”

Maar misschien ziet de goalie zijn wens alsnog in vervulling gaan. De kans dat Brecht de eindronde haalt is gering, maar alles blijft mogelijk. “Stel je voor dat het toch nog lukt, en dat ik niet mee kan promoveren. Dat zou pas straf zijn (lacht). Via het klassement kan het door de periodetit­el van Putte niet meer, maar via de derde periode zou het eventueel wel nog kunnen. Nu, of we ons plaatsen of niet: ik vind dat het seizoen goed is uitgedraai­d als je bekijkt vanwaar we komen. Wat ik nu ga doen? Ik leg mezelf geen enkele verplichti­ng of belofte op. Ik ga wat meer tijd met mijn gezin doorbrenge­n. Ik heb drie kinderen: een meisjestwe­eling van drie en een zoontje van anderhalf jaar. Ik zal snel gewend zijn aan mijn nieuwe leven.”

 ?? FOTO W&F ?? Kristof Verbunt (rechts) met zijn gezin. “Voor mijn vrouw en kinderen ga ik nu meer tijd hebben. Ik zal snel gewend zijn aan mijn nieuwe leven.”
FOTO W&F Kristof Verbunt (rechts) met zijn gezin. “Voor mijn vrouw en kinderen ga ik nu meer tijd hebben. Ik zal snel gewend zijn aan mijn nieuwe leven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium