Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil onder het uur duiken”

Britt Vanthillo lijkt na stage in ZuidAfrika klaar voor sterke race

- (basp)

Bij de vrouwen hoopt Britt Vanthillo zich te tonen op de Antwerp Ten Miles. Na een hoogtestag­e in de paasvakant­ie in het Zuid-Afrikaanse Dullstroom lijkt ze klaar om een sterk resultaat neer te zetten.

Op 2000 meter hoogte in het ZuidAfrika­anse Dullstroom kon Vanthillo twee weken lang in prima omstandigh­eden trainen. “Het was mijn vierde hoogtestag­e”, zegt Vanthillo. “Ik had het al twee keer gedaan in Font-Romeu en één keer in Sankt-Moritz. Twee keer ben ik heel goed teruggekom­en van stage, één keer viel het tegen, omdat ik te hard had getraind. Op zo’n stage is het ook een kwestie van voldoende rust te nemen. Hopelijk valt het nu opnieuw goed mee, maar het is altijd afwachten hoe je reageert enkele dagen na een stage.”

Op de Ten Miles heeft de viceprovin­ciaal kampioene cross een duidelijk doel. “Ik wil onder het uur te lopen. De zondag na de Ten Miles loop ik dan waarschijn­lijk de 3000m op het PK in Turnhout. De 1 mei-meeting in Herentals ga ik misschien ook meepikken, afhankelij­k van hoe het gaat. Deze zomer gaat de focus op de langere afstand liggen. Ik ga voor een goeie tijd op de 5000m. In functie van die 5000m zal ik als voorbereid­ing ook wel 1500m- en 3000mwedst­rijden lopen. Vroeger focuste ik me iets meer op de iets kortere afstanden, maar ik voel dat het tijd is om over te schakelen naar het iets langere werk.”

Op de Ten Miles zal de concurrent­ie voor Vanthillo niet van de poes zijn. Meervoudig winnares Veerle Van Linden is opnieuw van de partij. En ook triatletes Sofie Goos en Katrien Verstuyft zullen aan de start staan. Al is het afwachten hoe fris zij zullen zitten na de halve triatlon van Rome vorig weekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium