Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopen dat kuit me niet te veel parten speelt”

- BART SPRUIJT

Voor de zeventiend­e keer op rij loopt Nick Van Peborgh zondag de Antwerp Ten Miles. Door een probleem aan de kuit start de zesvoudig winnaar met vraagteken­s, maar toch hoopt hij er het beste van te maken.

Van 2011 tot en met 2016 was Van Peborgh de beste op de Ten Miles. Een zevende zege op rij kwam er vorig jaar niet. Toen stuitte de Ekeraar op Yassine Rachik, die een einde maakte aan de reeks van Van Peborgh. Ook voor zondag staat Rachik aangekondi­gd op de startlijst. Van Peborgh zelf leek lange tijd prima op weg om zondag een gooi te kunnen doen naar een zevende zege. Twee weken geleden evenaarde de loper van AC Break nog zijn persoonlij­ke record van 1u04’02 in de halve marathon van Berlijn. Maar hij betaalde daar wel een prijs voor. “Ik liep een goeie koers in Berlijn, maar ben er enorm diep gegaan. Wellicht door op mijn eentje zestien kilometer op kop te beuken tegen de wind. Ik heb er een week last van gehad. Vooral dan van een stijve kuit, die me nu nog altijd serieus parten speelt. Ik heb echt wel mijn tijd nodig gehad om te herstellen. Ik vrees dat ik in mijn kuit een lichte contractuu­r heb opgelopen. Ik kan wel lopen, maar het gevoel is niet te best. Ik laat het nog zo goed mogelijk behandelen, maar ben zeker van plan om te starten. Al sinds 2001 heb ik ieder jaar de Ten Miles gelopen. Die reeks wil ik absoluut niet onderbreke­n. Ik wil gewoon een zo goed mogelijke koers lopen. Winnen zou mooi zijn, maar we zien wel. De verwachtin­gen liggen iets minder hoog dan anders.”

Jan Adriaensen

Naast titelverde­diger Rachik zou de tegenstand voor Van Peborgh ook weleens van zijn trainingsm­aat Jan Adriaensen uit Stabroek kunnen komen.

“Jan zit echt heel goed. Ik ben er zeker van dat hij zondag en de rest van de zomer de pannen van het dak kan lopen. Bovendien is hij op het einde vaak sneller dan ik. Ik ben een ander type loper. Of we iets hebben afgesproke­n? Niet echt. Ik loop gewoon altijd mijn eigen race. Ik weet niet of Jan in het begin zal durven meegaan. Een tien mijl toch is nog iets anders dan een pistewedst­rijd. Ik weet niet of hij de ervaring en de durf heeft om dit soort speciale wedstrijd tot een goed einde te brengen en van in het begin voluit te gaan. Al zou het best kunnen dat we met z’n tweeën op het podium staan. Dat zou wel natuurlijk heel

mooi zijn.” Italië

Zelf heeft Van Peborgh ook grote plannen op de piste. “Ik denk eraan om half mei een 10.000m te gaan lopen in het Italiaanse Ferrara. Als ik een kinderopva­ng geregeld krijg”, lacht de vader van twee. “Ook de 5000m op de IFAM op 26 mei wordt een heel belangrijk doel.”

 ?? FOTO BELGA ?? Nick Van Peborgh mocht al zes keer vieren op de Antwerp Ten Miles. Pakt hij zondag een zevende zege?
FOTO BELGA Nick Van Peborgh mocht al zes keer vieren op de Antwerp Ten Miles. Pakt hij zondag een zevende zege?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium