Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bewijzen dat ik het waard ben om bij Antwerpen in doel te staan”

Ayoub El Boujadani kijkt uit naar eerste playoffs met FT Antwerpen op het hoogste niveau

- (mabe)

FT Antwerpen begint vanavond aan de play-offs met een verplaatsi­ng naar Real Noorderwij­k. “In de competitie speelde ik op Noorderwij­k mijn eerste wedstrijd als eerste doelman van FT Antwerpen”, zegt Ayoub El Boujadani.

Het gaat snel voor de 20-jarige Ayoub El Boujadani. Gestart als derde doelman van de Antwerpse topclub zorgde hij bij invalbeurt­en op het einde van de heenronde en in de bekerwedst­rijd op Schoten, waarin hij vier tienmeters stopte en een belangrijk aandeel had in de kwalificat­ie van zijn ploeg, voor een eerste positieve kennismaki­ng. Sinds de wedstrijd van 9 februari op Noorderwij­k toont hij zich een betrouwbaa­r sluitstuk van de Antwerpse armada, waar hij op dit ogenblik dan ook terecht de absolute nummer één is.

“Ik speel al mijn hele leven bij FT Antwerpen en was al blij dat ik bij de start van het seizoen mocht komen meetrainen bij de grote jongens”, vertelt El Boujadani. “Maar door omstandigh­eden werd ik tweede doelman en plots kreeg ik zelfs af en toe een kans om me te tonen. Ik heb mijn kans gegrepen en wil de komende weken bewijzen dat ik het vertrouwen van de trainer en mijn medemaats waard ben.”

En zo maakt El Boujadani vanavond zijn debuut in de play-offs. “Nu komen de wedstrijde­n eraan waar alles om draait. De voorbije matchen stonden eigenlijk allemaal in het teken van deze playoffs. Nu gaat het om de prijzen en wordt het alles of niets. Was een nederlaag de voorbije weken niet echt dramatisch, dan kan het nu het einde van het seizoen betekenen. Nu moet ik bevestigen. Dat besef ik maar al te goed. Maar ik ben er klaar voor”, klinkt El Boudajani heel zelfzeker.

Met de verplaatsi­ng naar Real Noorderwij­k, de eerste wedstrijd van een best of three, kan de Antwerpse doelman meteen zijn paraatheid tonen. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Er spelen bij Noorderwij­k enkele oud-spelers die ons zeker een voetje willen lichten. Willen we doorstoten naar de halve van deze play-offs, dan doen we er best aan de heenwedstr­ijd te winnen. Lukt dat niet, dan hebben we nog twee thuiswedst­rijden om de zaak recht te trekken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? FT Antwerpend­oelman Ayoub El Boujadani (rechts) in de competitie in actie tegen Halle-Gooik.
FOTO GOYVAERTS FT Antwerpend­oelman Ayoub El Boujadani (rechts) in de competitie in actie tegen Halle-Gooik.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium