Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer risico’s in onze nieuwe act”

Gymnaste Natascha en gevechtspo­rter Ian in Belgium’s Got Talent

- TOM VETS

De ontroerend­e auditie van de Boomse Natascha Van Es (19) en Ian Lodens (19) was tijdens de voorronde van ‘Belgium’s Got Talent’ een hoogtepunt. Vanavond gaan ze opnieuw voor spektakel en nemen ze de kijkers mee in een storm aan emoties.

“Ik doe acrobatisc­he gymnastiek, mijn vriend jiujitsu”, vertelt Natascha. “Het zijn geen olympische sporten en net daarom doen we mee. We willen aandacht genereren bij het publiek voor onze discipline­s. We zijn in Vlaanderen op goede weg, want acrobatisc­he gymnastiek zit in de lift.” Natascha en Ian vormden nog niet zo lang een koppel toen ze besloten om zich in te schrijven voor de VTM-talentensh­ow Belgium’s Got Talent. “Het was een impulsieve beslissing”, gaat Natascha verder. “Ian wist van niks. Ons eerste optreden in de Antwerpse Stadsschou­wburg was een uitdaging, maar voor de act in de studioshow steken we nog een tandje bij. Dat maakte ons nerveus, want er zitten in ons optreden bepaalde elementen die meer risico inhouden.”

De twee trainen drie keer per week. “Dat moet ook, je moet elkaar kunnen vertrouwen. Al zijn blessures nooit uitgeslote­n. Omgeslagen voeten, een spierscheu­r… Het kan allemaal, maar we bleven voorlopig gespaard van grote ongelukken. We wonen ook ver van elkaar (Ian woont in

Knokke, red.), wat het trainen er niet eenvoudige­r op maakt.”

Cirque Du Soleil

Natascha en Ian zijn geen groentjes. Ian is al zijn hele leven met gevechtssp­ort bezig en Natascha is al van haar negen jaar gymnaste. “Bij Topsport Vlaanderen. Ik mocht ons land al vertegenwo­or- digen op WK’s en EK’s.”

Droomt Natascha van Cirque Du Soleil? “Absoluut. Sterker nog: ik had er al kunnen werken. In januari 2017 deed ik auditie in Londen en ik kon bij hen beginnen. Maar dan moest ik een punt zetten achter mijn studies Media en Entertainm­ent Business. Dat zag ik niet zitten. Ik heb nog twee jaar te gaan, maar ondertusse­n kriebelt de lokroep van de sport steeds meer. Mocht men me morgen opnieuw vragen, zou ik niet meer kunnen weigeren.”

 ?? FOTO VTM ?? Natascha en Ian geven vanavond het beste van zichzelf op tv.
FOTO VTM Natascha en Ian geven vanavond het beste van zichzelf op tv.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium