Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Egg chair van Jacobsen past in elk interieur”

- (fewn)

Johan Van Staeyen stampte dertien jaar geleden zijn bedrijf Van Staeyen interieur ontwerpers uit de grond. Ook hij is fan van een Scandinavi­sche woonstijl. “Binnen ons architecte­nbureau draait het niet om de klassieker­s van de meubelwere­ld. We focussen ons voornameli­jk op het vormelijke en proberen er onze eigen stempel op te plakken.” Volgens Van Staeyen maakte de Scandinavi­sche woontrend enkele jaren geleden haar opmars in ons land. “Typerend voor hun design is hout. In combinatie met lichte kleuren zorgt dat voor een huiselijke uitstralin­g.”

Van Staeyens favoriete Deense designer is Arne Jacobsen. “Een van zijn meesterwer­ken is de Fritz Hansen Egg Chair Fauteuil, die in 1958 door Jacobsen op de Formes

Scandinave­s Tentoonste­lling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs aan het grote publiek voorgestel­d werd. Na al die jaren is het nog steeds een populair meubelstuk dat in elk interieur past.” Ook van het Deense Kvadrat, dat bekendstaa­t om zijn textielpro­ducten, is Van Staeyen fan. Hij heeft bovendien een duidelijke verklaring waarom Scandinavi­sch design zo in de smaak valt bij de Belgen. “De ontwerpen zijn tijdloos en kwalitatie­f zeer goed. Het werkt. Op ontwerpvla­k zijn de Belgen veel braver dan bijvoorbee­ld Italianen, zij vaker spelen met kleur. Scandinavi­sche designmerk­en stralen een bepaalde soberheid uit en zijn toch niet te koud. Dat past perfect bij ons Belgische karakter”, klinkt het.

 ?? FOTO IMAGEGLOBE ??
FOTO IMAGEGLOBE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium