Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ANTWERPEN Financiële steun voor handelaars verlengd

Knip van de Leien

-

Handelaars in de buurt van het Operaplein kunnen langer terugvalle­n op de vergoeding voor een inkomensco­mpensatie en rentetoela­ge. Wie het niet had aangevraag­d, kan dat alsnog.

De beslissing komt van de Vlaamse regering. De regeling rond financiële ondersteun­ing liep normaal tot 31 december vorig jaar, maar het werd intussen duidelijk dat de werken aan het Operaplein tot ruim een jaar uitlopen. Handelaars die deze vorm van financiële compensati­e vorig jaar kregen, kunnen daar nu langer op terugvalle­n. Wie het toen niet had aangevraag­d, kan dat nu wel.

Vlaams parlements­lid Willem Frederik Schiltz (Open Vld) is blij met de beslissing. “We zijn al lang vragende partij voor een oplossing voor de getroffen handelaars”, zegt Schiltz. “Ik roep de stad ook op om handelaars duidelijk te informeren over de premie. Uit eerdere vragen van mij aan minister Philippe Muyters (N-VA, red.) bleek dat in de periode van 1 januari tot juli 2017 maar tien handelaars een inkomensco­mpensatiev­ergoeding aanvroegen en ontvingen, onder wie zes handelaars die hinder ondervonde­n van het Noorderlij­nproject. Ik hoop dat handelaars die tweede kans grijpen als ze die eerder misten.”

Taskforce

Antwerps Open Vld-lijsttrekk­er Philippe De Backer roept Antwerps schepen van Economie Koen Kennis (N-VA) op om ook zelf initiatief te nemen rond financiële ondersteun­ing. “Wij staan al maanden te roepen om een extra Antwerpse hinderprem­ie, spreiding van de werken en een echte taskforce die werken in onze stad coördineer­t en met de burger communicee­rt”, zegt De Backer. “De handelaars kunnen elke vorm van steun gebruiken.”

 ?? FOTO WAS ?? Willem-Frederik Schiltz (Open Vld).
FOTO WAS Willem-Frederik Schiltz (Open Vld).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium