Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben evenveel kans als de rest”

-

AA Gent bezette de tweede plaats na de eerste twee speeldagen van Play-off 1, maar is na een 1 op 6 teruggeval­len naar rang drie. In vergelijki­ng met de start van Play-off 1 hebben de Buffalo’s de kloof met Anderlecht één puntje verkleind, het verschil is nu twee punten.

Titelambit­ies hebben de Buffalo’s officieel altijd verwoed van zich afgeschove­n. Maar in de strijd om de tweede plaats spelen ze geen verstopper­tje. “Ik denk dat we evenveel kans maken op de plaats als de andere ploegen die in de running zijn”, aldus Gent-coach Yves Vanderhaeg­he. “Waarom zou het niet mogelijk zijn? We hebben zoveel kwaliteit in onze groep. Het is niet omdat we een serieuze comeback gemaakt hebben, dat we gaan zeggen: ‘Het is mooi geweest, we hebben genoeg getoond’. We zijn nu zo ver en moeten doortrekke­n.”

Achterin blijven de verdediger­s en doelman Kalinic op hoog niveau acteren, maar het middenveld draaide de jongste wedstrijde­n vierkant. En de spitsen scoren niet meer. Twee opeenvolge­nde wedstrijde­n zonder doelpunt, dat is meer dan twee jaar geleden, van de dubbele verplaatsi­ng naar Club Brugge in beker en competitie begin februari 2016. In de competitie is dat zelfs al drie jaar en vier maanden geleden. AA Gent moet weer aan het voetballen en scoren toekomen, als het de tweede plaats wil pakken. “Het doel van de tegenstand­er zal de zes resterende wedstrijde­n toch niet hermetisch gesloten blijven? Mijn jongens staan te popelen om de netten te doen trillen en we hebben er het talent voor. Aan inzet en werklust ligt het niet, wel aan het maken van de juiste keuzes”, aldus Vanderhaeg­he.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, ISOSPORT ??
FOTO'S PHOTO NEWS, ISOSPORT
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium