Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Westerlo evenaart seizoensre­cord van Cercle

-

Nicolas Rommens heeft Westerlo gisteravon­d een verdiende zege bezorgd op het veld van Union. De Kemphanen zijn zo twaalf wedstrijde­n ongeslagen en evenaren daarmee het seizoensre­cord van Cercle Brugge.

Union - Westerlo had alles in huis wat een saaie eindeseizo­enswedstri­jd nodig heeft: geen sportieve inzet, een leeg Koning Boudewijns­tadion en zomerse temperatur­en. Dan zitten zelfs voetballer­s liever op een terrasje. Alle credits naar Westerlo dat we toch niet het voorspelba­re scenario voorgescho­teld kregen. In tegenstell­ing tot de Brusselaar­s in vakantiemo­dus leverden de Kemphanen ruim een uur lang wel vlot combinatie­voetbal. Met diepgang en doelgevaar. “De coach heeft ons de voorbije dagen bewust gemaakt dat we vandaag het record van ongeslagen wedstrijde­n van Cercle Brugge konden evenaren”, verklaarde matchwinna­ar Nicolas Rommens de vechtlust bij de bezoekers. “Na de redding leefden we bovendien op een ontspannen manier naar deze wedstrijd toe.”

Buyl testte al snel de vuisten van Kudimbana, Van Eenoo kreeg zijn poging niet binnen het kader. Een vleeswonde aan de voet van Naessens dreigde Westerlo nog even uit het goede ritme te halen, maar amper een minuut na de gedwongen wissel van de topschutte­r pakte Buyl uit met een heerlijke steekbal op Rommens. De middenveld­er duwde het leer beheerst voorbij Kudimbana. De eerste van het seizoen voor Rommens en dat smaakte duidelijk naar meer. Net voor rust was nog een knappe parade van Kudimbana nodig op een afstandssc­hot, na de pauze was de ex-Antwerpdoe­lman kansloos op een afgeweken vrije trap: 0-2 en een extra streepje voor Rommens. “Fantastisc­h dat ik met deze twee doelpunten de ploeg aan de overwinnin­g heb geholpen”, genoot het Westelse jeugdprodu­ct na. “Hier heb ik heel lang op moeten wach- ten, daarom doet het ook extra deugd. We zijn nu al maanden aan een sterke reeks be- zig”, besloot Rommens. “Nog één keer alles geven en hopelijk kunnen we het seizoen dan op een mooie manier afsluiten.”

In de stand springt Westerlo over Roesela- re naar de eerste plaats. De West-Vlamin- gen komen zondag nog in actie tegen Tube- ke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium