Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten de dingen vooral positief blijven bekijken”

Liersespit­s Aurélien Joachim wil na blessurele­ed vooral aan voetballen denken

- KURT GULDENTOPS

Lierse trekt vanavond naar Waasland-Beveren. Inzet op de Freethiel is de rode lantaarn vermijden in poule A van Play-off 2. Geen ambitie om het warm van te krijgen, maar Aurélien Joachim (31) is best nog enthousias­t.

De ervaren Luxemburge­r heeft zijn redenen om nog heil te zien in de doelloze nacompetit­ie die Play-off 2 toch wel is. Na wekenlang blessurele­ed was de aanvaller dinsdag tegen Zulte Waregem toe aan zijn rentree. “Meteen een die kon tellen. Ik bleef vele weken aan de kant, dan was het niet evident om tegen zo’n sterke ploeg te hervatten. Waar er in de voorgaande matchen tegen Moeskroen en zeker Kortrijk misschien net iets meer inzat voor ons, werden we deze keer weggeblaze­n door een betere tegenstand­er. Geen schande, wel de realiteit.”

Positief was wel dat je dinsdag de match pijnloos kon uitspelen?

“Ja, dat gaf me zeker een goed gevoel. Ik had een spierscheu­r in de hamstrings, een letsel dat tijd nodig had om te helen. Ik ben blij dat alle medische zorgen nu achter mij liggen. En ik me nog vol op die resterende matchen in Play-off 2 kan concentrer­en.”

Een competitie die nog bitter weinig te bieden heeft voor Lierse. Waar moet je je nog een maand lang aan optrekken?

“Tja, vooral speelminut­en happen en af toe proberen met een gunstig resultaat uit te pakken. We hebben nooit de intentie gehad om deze competitie te winnen hé. We moeten de dingen vooral positief blijven bekijken.”

Kan dat ook nog naast het veld? Het blijft bang afwachten wat de toekomst brengt voor de club, voorlopig zonder licentie en geld. Iets wat je ook al bij WS Brussel meemaakte?

“Klopt. Ik ben zowat een ervaringsd­eskundige. Ik denk dat het heel belangrijk is om rustig te blijven en de zaken positief te blijven bekijken. We kregen ons loon gestort en moeten zelf de focus op het voetbal houden. Er komt heel weinig communicat­ie vanuit het bestuur, maar de hoop op een positieve afloop blijft bestaan. Ik heb nog een optie op een bijkomend jaar bij Lierse, dus ook voor mij is de toekomst onzeker. Maar ik ben niet de enige speler die in deze situatie zit. Ik probeer er me niet te druk om te maken en vooral weer blij te zijn van op het veld te staan.”

Waar jullie de onvoorwaar­delijke steun krijgen van de fans. Vaak ontroerend om te zien.

“Klopt. Ze tonen passie voor hun club en dat is fantastisc­h. Ze zijn een echte steun. Net als iedereen die nauw bij Lierse betrokken is, geven ze op hun manier aan dat ze willen dat deze club blijft bestaan. En daar probeer ik tot op vandaag ook nog steeds van uit te gaan.”

 ?? FOTO GMAX ?? Joachim viert een doelpunt.
FOTO GMAX Joachim viert een doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium