Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ga niet wenen als ik geen topschutte­r word”

Waasland-Beverenspi­ts Isaac Thelin, Gouden Stier af, wacht al twee maanden op veldgoal

- WIM HOUTTEQUIE­T

Isaac Kiese Thelin (25) speelde lang met de Gouden Stier op zijn shirt, maar die is hij kwijt aan Teddy Chevalier van Kortrijk. Ook met het WK in het achterhoof­d blijft de Zweedse spits hongerig. Waasland-Beveren gaat door een moeilijke periode. Een verklaring?

“De resultaten zijn niet zoals we willen. We proberen ons niveau van in de competitie opnieuw te halen. Iedereen wil het seizoen met een positieve noot afsluiten. Niemand verliest graag, geloof me. Je mag ook niet vergeten dat er drie sterkhoude­rs vertrokken zijn.”

Zelf lijk je je beste vorm te zoeken.

“Klopt. Tijdens een vriendscha­ppelijke wedstrijd met Zweden liep ik een blessure op. Achteraf gezien niet slim om te spelen met pijn, maar ik wilde me bewijzen. Fysiek moest ik even terugvecht­en. Nu heb ik nog steeds last van mijn bovenbeen, al gaat het steeds beter. Binnenkort ben ik weer honderd procent.Of ik niet had moeten rusten? Neen, enkel door matchen te spelen haal je opnieuw je beste niveau.”

Je laatste veldgoal dateert van twee maand geleden. Twijfel je?

“Ach, daar ben ik niet mee bezig. Ik wist zelfs niet dat het al zo lang geleden was. Tijd om daar veranderin­g in te brengen. Tegen Zulte Waregem scoorde ik wel vanop de stip. Soms scoor je, soms niet. Die doelpunten zullen wel weer volgen.”

Je maakte er dit seizoen zeventien. Tevreden?

“Nog niet. Ik wil altijd zo veel mogelijk doelpunten maken, zoals elke spits. Na het seizoen zal ik wel oordelen of ik tevreden ben. Pas op, zeventien is niet slecht, maar ik ben hongerig. Of ik mezelf een bepaald doel heb opgelegd? Neen, stel dat ik mijn doel bereikt had, dan zou ik niet meer hongerig zijn. Ja, er zitten inderdaad zeven penalty’s bij. Iemand moet die verantwoor­delijkheid nemen, hé. Ik schat ze even hoog in als al mijn andere doelpunten.”

Al je goals scoorde je van in het strafschop­gebied. Typisch Thelin?

“Eigenlijk wel. De Zweedse bondscoach zegt me trouwens altijd dat 90 procent van de doelpunten binnen het strafschop­gebied gemaakt worden. Ik probeer altijd in de zestien aanwezig te zijn. Dat is mijn job. Of ik liever eens van buiten de zestien scoor? Neen. Een goal is een goal. Je krijgt er ook geen extra punten mee, zoals in het basketbal.”

De Gouden Stier moet je voorlopig wel aan Chevalier laten.

“Het seizoen is nog niet gedaan, hé. Met de Gouden Stier op je rug spe- len is altijd een fijn gevoel. Natuurlijk zou ik blij zijn, mocht ik dit seizoen topschutte­r worden, maar ik ga niet wenen als ik het niet word.”

Hoe kijk je terug op je avontuur in Beveren?

“Een nieuwe start. Ik moest iets doen. Misschien was dit wel een van de belangrijk­ste beslissing­en in mijn carrière. Ik zocht een ploeg waar ik elke week kon spelen, ritme opdoen en mezelf kon ontwikkele­n. Ik ben de club eeuwig dankbaar, maar in principe speel ik mijn laatste matchen voor Waasland-Beveren.”

Dus je start de voorbereid­ing bij Anderlecht.

“Dat is toch het plan, ja, na het WK. Of ik een nieuwe kans krijg? Geen idee. Ik heb ook nog met niemand gesproken. Er is daar de voorbije maan- den ook heel veel veranderd. Van Holsbeeck heeft mij trouwens ook niks beloofd.”

Maar eerst het WK. Hoe groot is de kans dat je mee naar Rusland mag?

“Het is een droom die uitkomt. Een land als Zweden is niet altijd geplaatst voor zo’n groot tor- nooi. Op basis van mijn seizoen verdien ik zeker een selectie. Ik geef mezelf dan ook een grote kans. De laatste vriendscha­ppelijke en kwalifica- tiewedstri­jden werd ik steeds opgeroepen. De bondscoach kent mijn kwaliteite­n. Hij was vroe- ger al eens mijn trainer in Zweden. Neen, druk om te presteren voel ik niet, die druk leg ik vooral mezelf op.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium