Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu de kans zich voordoet, willen we die grijpen”

TESTWEDSTR­IJDEN EUROPEES TICKET LIGA A (V): ANTWERP LADIES Sarah Coppens strijdt met Antwerp Ladies in dubbel duel met Tongeren om laatste Europese ticket

-

Antwerp Ladies heeft de vooraf gestelde verwachtin­gen ruimschoot­s ingelost. De ploeg eindigde zesde in de reguliere competitie, won haar groep in de play-offs en strijdt nu om het laatste Europese ticket. Laatste horde: een dubbele confrontat­ie dit weekend met Tongeren.

“We hebben een knap seizoen achter de rug”, zegt Sarah Coppens. “De resultaten waren beter dan verwacht. Het seizoen is meer dan geslaagd. We hoopten op een topzesplaa­ts en dat doel hebben we bereikt. Al wat er bij- kwam, was bonus.”

Coppens en co deden inderdaad beter, waardoor ze dit weekend de kroon op het werk kunnen zetten met een Europees ticket als beloning.

“We zijn zeer ontspannen. Dat Europese ticket was geen doel op zich. Nu de kans zich voordoet om het te pakken, willen we die natuurlijk grijpen. Maar ons seizoen staat of valt er niet mee. Dat ligt enigszins anders bij Tongeren, dat net als Oostende (de ploeg die door Antwerp Ladies werd uitgeschak­eld in de groepsfase, red.) het halen van Europees volleybal tot een van de doelen van het seizoen heeft gemaakt. Hierdoor komt er mogelijk iets meer druk op hun schouders liggen.” Met twee overwinnin­gen in de reguliere competitie tegen Tongeren geeft Antwerp Ladies aangetoond dat het de Limburgse formatie aankan.

“Die twee zeges betekenen niets. Tegen Oostende gingen we dit seizoen iedere keer de boot in, behalve in de beslissend­e wedstrijd. We maken een kans, maar hebben zeker geen voordeel op Tongeren. We moeten gewoon twee keer het beste van onszelf geven, zodat we ons nadien niets kunnen verwijten. Wat het resultaat ook wordt: ons seizoen kan niet meer stuk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium