Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hopelijk brengt mijn zaak wat leven in de brouwerij”

Interieurh­uis Apart in Stijl verhuist van toplocatie naar ‘rustige’ Reigersmol­enstraat

- PATRICK VAN DYCK

Het aantal handelszak­en in Vremde is op een hand te tellen. Met de opening van interieurh­uis Apart in Stijl in de Reigersmol­enstraat komt er een interessan­te trekpleist­er bij. “Hopelijk volgen er weldra nog handelaars”, klinkt het bij zaakvoerst­er Lieve Torfs (53).

Bijna nergens vind je meer rust en stilte dan in Vremde. Onder de kerktoren houden fietsers en wandelaars geregeld halt om een pint te drinken in een van de twee cafés die het dorp rijk is. Tel daar nog een kruidenier­szaak, een beenhouwer­ij en een onlangs geopende frituur bij en je hebt meteen een klein overzicht van wat er allemaal beweegt in de deelgemeen­te. Met haar interieurz­aak Apart in Stijl wil Lieve Torfs bewijzen dat Vremde wel een interessan­te plaats is om te starten met een zaak. “Vremde wordt hip, reken maar”, knipoogt ze. “Ruim twee jaar baatte ik mijn interieurz­aak uit in de Heuvelstra­at in Boechout”, vertelt ze. Een toplocatie: de Heuvelstra­at is in enkele jaren tijd uitgegroei­d tot ‘de Meir van de Antwerpse zuidrand’. “Er is daar veel beweging. Ideaal voor wie er een eigen zaak wil beginnen.”

Lieve wist dat die locatie een tijdelijke oplossing was. “Het pand dat ik daar huurde, was slechts twee jaar beschikbaa­r. De zoektocht naar een nieuw pand is dan ook al geruime tijd aan de gang.” Lieve is afkomstig uit Vremde en keert dus terug naar haar heimat. “Toen deze erfgoedwon­ing te koop kwam, wist ik meteen dat dit een ideale locatie zou zijn voor Apart in Stijl. Puur, duurzaam, landelijk en boordevol karakter. Precies waar mijn winkel voor staat.”

In nauwelijks vijf maanden kreeg het pand een volledige make-over. “Maar met behoudt van de ziel van de woning. Het nieuwe logo, ontworpen door Factorie, staat symbool voor wat hier in sneltempo is verwezenli­jkt.”

Vremde is ‘in’

De eerste reacties zijn alvast positief. “Veel jonge mensen en gezinnen vinden hun weg naar hier. Ik heb de indruk dat Vremde ‘in’ is. Als er nu nog enkele extra handelaars een zaak zouden starten, kan het hier even cool worden als in Boechout.”

Lieve heeft goed nagedacht over de verhuis. “Een blind avontuur is dit niet. Mensen kennen Apart in Stijl. Mijn zaak staat na twee jaar hard werken op de kaart. Ik ben ervan overtuigd dat mijn klanten me zullen volgen naar Vremde.” Lieve biedt met Apart in Stijl een totaalpakk­et aan. “Van kleine accessoire­s tot een volledige interieure­n tuininrich­ting. Alles is mogelijk. Een drempel bestaat hier niet. Iedereen is meer dan welkom.”

 ?? FOTO PVDY ?? Lieve Torfs biedt in Apart in Stijl accessoire­s, maar ook volledige interieurs en tuininrich­tingen aan.
FOTO PVDY Lieve Torfs biedt in Apart in Stijl accessoire­s, maar ook volledige interieurs en tuininrich­tingen aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium