Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tientallen vacatures bij kledingket­en Zeb

-

Verkoper in de kledingind­ustrie is het derde meest gezochte profiel in de provincie Antwerpen. Maar de vacatures raken niet snel ingevuld. Daar heeft het lage loon misschien wel iets mee te maken.

Bij kledingket­en Primark verdient een beginnende werknemer volgens personeels­directeur Anne-Marie De Block zo’n 1.600 euro bruto per maand. Omdat dat een laag bedrag is, blijft er netto nog redelijk veel van over. Volgens de website Jobat.be bedraagt dat nettoloon 1.445 euro. Maar een hoog loon kan je dat bezwaarlij­k noemen. Erika Mees, marketingd­irecteur van kledingket­en Zeb, geeft geen informatie over het loon dat werknemers bij Zeb verdienen. Maar ze geeft wel toe dat het moeilijker is om nieuwe werknemers te vinden dan enkele jaren geleden.

Vechten voor talent

Zeb heeft tientallen vacatures. De keten zoekt onder meer extra volk voor de winkels in Antwerpen, Wilrijk, Kontich, Westerlo en Hoogstrate­n. “Er zijn veel jobs, dus mensen kunnen meer kiezen tussen allerlei vacatures. Er is dus meer concurrent­ie”, zegt Mees. “We moeten vechten voor talent. Mede daarom doen we nu een enquête bij ons personeel. We willen weten waarom zij voor onze winkelkete­n hebben gekozen. Die informatie willen we gebruiken om extra mensen aan te trekken.” Evelien Frederickx (32) werkt in het Zeb-filiaal in Kontich. “Verkoop is mijn passie”, zegt Evelien. “Als ik de fonkeling in de ogen zie van een klant die na jaren eindelijk de juiste jeansbroek heeft gevonden, maakt me dat extra gelukkig”, zegt ze. “Als verkoopste­r bij Zeb zie ik ook altijd als eerste de nieuwe kledingcol­lectie binnenkome­n en kan ik dus zelf als een van de eersten de nieuwste kledingtre­nds kopen. Bovendien moet ik niet heel vroeg naar mijn werk vertrekken, zodat ik mijn naasten nog even kan zien. Er komt wel vaak weekendwer­k bij kijken, maar dat vind ik niet erg. Dan ben ik in de week een dag vrij en kan ik dus rustig gaan winkelen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Een kledingwin­kel van Zeb. De keten telt er 66 in totaal.
FOTO BELGA Een kledingwin­kel van Zeb. De keten telt er 66 in totaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium