Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Energieneu­trale kijkwoning in De Pinte

-

Volledig energieneu­trale houtskelet­bouw? Dewaele Woningbouw toont dat het mogelijk is met een heuse kijkwoning in De Pinte in Oost-Vlaanderen. Inclusief domotica en ventilatie­systeem D. De woning valt meteen op door haar strakke architectu­ur met natuurlijk­e materialen, en dat is geen toevallige keuze. “Aan de gevel kozen we voor houtwerk en gelijmde steen om deze hedendaags­e woning een warme uitstralin­g te bezorgen”, zo vertelt Pieter Devos van Dewaele. “De kijkwoning is eigenlijk een sterk staaltje houtskelet­bouw, want volledig energieneu­traal. In de eerste plaats dankzij een degelijke isolatiesc­hil (22 cm in de buitenwand­en) maar ook door het gebruik van energiebes­parende technieken: een ingenieus ventilatie­systeem D met warmterecu­peratie, een warmtepomp en zonnepanel­en voor eigen energiepro­ductie.” Resultaat? E-peil 0. Dewaele gaat hiermee verder dan wat de wettelijke norm (EPB-eisen) voorschrij­ft.

OPTIMAAL COMFORT DANKZIJ DOMOTICA

NIKO Home Control maakt van de kijkwoning een echt luxepaardj­e. De bediening gebeurt via een gebruiksvr­iendelijke interface. Met de ECO-display of je eigen smartphone doof je met één druk op de knop alle lichten. Eigenlijk bepaal je alles zelf, ook vanop afstand. Al wat je in dat geval nodig hebt, is een internetve­rbinding.

OOG VOOR ESTHETIEK EN DETAIL

Het oog wil ook wat, buiten én binnen. “We besteedden veel aandacht aan de afwerking en aankleding van de woning. Het interieur werd minutieus ingericht, van de keuken tot de inkomhal. Om een goed beeld te geven van de mogelijkhe­den kozen we hier voor vast meubilair. En ook de tuin werd vakkundig aangelegd door echte experts in hun vak. Een groendak helpt het regenwater dan weer beter af te voeren.”

NIEUWBOUW HOUTSKELET­BOUW

Bij Dewaele kies je voor houtskelet­bouw met de focus op architectu­ur én energiezui­nigheid. Je kiest trouwens zelf hoe ver je gaat in de afwerking. Duidelijke communicat­ie primeert: “We bouwen zo’n 100 woningen per jaar en elk project verschilt natuurlijk. Onze adviseurs luisteren dan ook heel goed naar de klant en vragen door over ontwerp, energie en leefcomfor­t. Alleen zo garanderen we een echte woning op maat. Dat maakt elk project zo speciaal”, besluit Devos. Ontdek in De Pinte (Den Beer 3) de nieuwste energiezui­nige technieken in een hedendaags­e architectu­ur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium