Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De speeltijd is voorbij

- FOTO RR (nco) Vanaf 23 april op Play More. Wekelijks nieuwe aflevering.

Journalist zijn heeft zo z’n voordelen. Dat je de kans krijgt om bepaalde series te zien voor ze op het scherm komen, is er daar een van. Ons geluk kon niet op toen de eerste vijf aflevering­en van het tweede seizoen van Westworld in onze mailbox terechtkwa­men. We zijn nu eenmaal fan. Toen het eerste seizoen eind 2016 uitkwam, waren we meteen mee.

Westworld had dan ook alles wat een HBO-topper nodig heeft; ook al hebben we hoge eisen na al die seizoenen van Game of Thrones.

Te beginnen met het verhaal: Westworld is een pretpark waar de rijke gasten kunnen doen wat ze willen. Zin om iemand neer te schieten? Geen probleem. Je even amuseren met de meisjes van plezier of de boerendoch­ter? Ook dat kan, want alle inwoners van het park zijn robots – de hosts – die de gasten geen kwaad kunnen doen en iedere avond opnieuw geprogramm­eerd worden.

Andere spelregels

Naast de vele ingenieuze plot

twists, konden we in dat eerste seizoen ook niet naast de fantastisc­he acteerpres­taties kijken. Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandie Newton, Ed Harris en Anthony Hopkins zijn slechts enkele van de acteurs die indruk maakten.

In het tweede seizoen moeten we het zonder Hopkins doen. De bedenker van het park heeft de vorige seizoensfi­nale niet overleefd, maar hij heeft wel een gepast afscheidsc­adeautje achtergela­ten. De spelregels zijn namelijk veranderd. Het is gedaan met de speeltijd voor de gasten, want de hosts weten nu hoe de vork in de steel zit en vinden het tijd om hun vrijheid op te eisen. Zodoende kijken sommige gasten op de meest gruwelijke en bloederige manieren hun einde tegemoet. De ‘Man in Black’, gespeeld door onze favoriet Ed Harris, is de enige die de nieuwe spelregels toejuicht. Dat wij het tweede seizoen bijzonder weten te appreciëre­n, blijkt uit bovenstaan­de score. En de aflevering­en worden steeds beter, dus wie weet bij welk getal we na aflevering tien eindigen. Maar voor het tweede deel van dit seizoen moeten we net als alle andere sterveling­en wachten tot HBO en Play More het uitzenden. We zijn tenslotte ook maar journalist­en.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium