Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn weer gelanceerd”

Telenet Antwerp Giants reageert als groep goed na dipje.

- Telenet Antwerp Giants Leuven Bears

Telenet Antwerp Giants heeft gisteren gemakkelij­k gewonnen tegen rode lantaarn Leuven Bears. Tot in het tweede kwart konden de bezoekers aanspraak maken op meer. Toen moesten ze de thuisploeg laten gaan en lijdzaam toezien hoe enkele jongens zich in de kijker speelden.

Na drie nederlagen op rij weet Telenet Giants Antwerp dus opnieuw wat winnen is. In de Lotto Arena hadden de Giants geen kind aan rode lantaarn Leuven Bears en wonnen makkelijk met 87-63. Dinsdag staan beide clubs in Leuven opnieuw tegenover mekaar.

“Na die recente mindere periode lag onze focus vooral geop intensitei­t en energie, minder op het tactische en dat hebben we getoond”, zei coach Roel Moors. “Vooral de jongeren hebben laten zien wat ze in hun mars hebben. Na die drie nederlagen op rij hebben we even diep gezeten, maar nu zijn we opnieuw gelanceerd. Deze zege vraagt om een bevestigin­g.”

Tyler Kalinoski was de man van de openingsmi­nuten met enkele steals en een bom. (9-7) Moses Kingsley zat toen al op de bank met vroege foutenlast. Het antwoord kwam van de Leuvense topschutte­r Rundles met twee driepunter­s. Na kwart één stond het 21-12.

In het tweede kwart hadden de Giants het iets lastiger. Via Kalinoski kwam er aan de pauze toch een twintiger op het bord: 46-26. Na de pauze was de wedstrijd dan ook gespeeld en in een overbodig vierde kwart had coach Moors de luxe om verschille­nde sleutelspe­lers rust te gunnen. Maar ook met de mannen van de tweede lijn stoomden de Giants rustig door naar een makkelijke zege.

“Elke ploeg heeft weleens een dipje”, sprak uitblinker van de avond Thomas Aykazili. “Hopelijk is dat van ons nu achter de rug en kunnen we op deze manier blijven verder werken. Op vraag van onze coach hebben we als groep gereageerd zoals we dat hoorden te doen. Voor mij was het in elk geval een leuke en vruchtbare avond. Het geweldige aan deze groep is dat iedereen dan ook erg blij is voor mij.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium