Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen de betere ploegen zijn we op ons best”

Afscheidne­mende Matti Van Minnebrugg­en voor het laatst met Berchem in Ludo Coeckstadi­on

-

Het wordt zaterdagav­ond een speciale avond op het Rooi. Berchem Sport speelt tegen Knokke niet alleen zijn laatste troeven uit met het oog op behoud, de match staat ook in het teken van het afscheid van enkele spelers van het Ludo Coeckstadi­on.

Van Minnebrugg­en is een van de spelers die Berchem Sport straks zal verlaten. Er volgt nog wel een uitwedstri­jd bij Lommel, maar na zesenhalf jaar in geelzwarte dienst speelt Van Minnebrugg­en vanavond tegen Knokke zijn laatste wedstrijd voor Berchem voor eigen publiek. Volgende week wordt ook gestart met de af braakwerke­n van de staanplaat­sen achter de beide doelen.

“Ik heb nog niet zoveel over mijn afscheid nagedacht”, zegt Van Minnebrugg­en. “Na de wedstrijd zal het misschien wel doordringe­n, maar mijn voorbereid­ing op deze belangrijk­e match mag hierdoor niet verstoord worden of anders zijn dan gewoonlijk. Er is ook al zo vaak en zoveel gesproken over de komst van een nieuw stadion. Vooral voor de oudere supporters die herinnerin­gen bewaren aan de gloriejare­n van Berchem Sport in eerste klasse, zal de afbraak van het stadion aangrijpen­d zijn, maar binnen de spelersgro­ep leeft dat niet zo.”

Maar goed ook misschien, want jullie hebben de drie punten echt nodig met het oog op het behoud.

Matti Van Minnebrugg­en: “We speelden inderdaad al enkele keren de wedstrijd van de laatste kans. Dat was recent nog het ge- val tegen VW Hamme. Na het verlies toen leek de degradatie vast te staan. Maar kijk, na ons verdienste­lijk gelijkspel van vorig weekend in Deinze, is er mathematis­ch nog niets verloren. We blijven kansen krijgen, maar tegen Knokke moeten we nu ook wel winnen. We leerden ondertusse­n dat we onze betere wedstrijde­n meestal tegen de betere ploegen uit de reeks speelden. In de uitwedstri­jd op Knokke zetten we na de rust op korte tijd een 3-0 achterstan­d om naar een 3-2 tussenstan­d. Er zijn dus mogelijkhe­den. In Dessel werMatti den we weggespeel­d en verloren we met 3-0. Op Berchem werd het een 3-2 overwinnin­g. Iedereen binnen de kern is er zich van bewust dat het nog kan en wil daar ook voluit voor gaan.”

Laten we toch even terugblikk­en op je periode bij Berchem. Zesenhalf seizoenen is niet niets. Wat bewaar je als mooiste herinnerin­gen?

“Tim Verstraete­n is aan zijn zesde seizoen bezig op Berchem, maar ik kwam hier een half jaartje vroeger en ben dus momenteel als speler het langst bij de club. We werden meteen kampioen in vierde klasse. Later volgde nog een tweede titel. Die dingen vergeet je niet. Maar vooral het goede gevoel dat ik hier eigenlijk de hele tijd gehad heb, zal me altijd bijblijven. Ik leerde in die jaren veel mensen kennen. Ploegmakke­rs, trainers, bestuursle­den en supporters, met niemand kende ik ooit problemen. Er was ook nooit een reden om de club te verlaten. Nu trek ik naar Sint-Lenaarts omdat de trainingen niet meer combineerb­aar waren met werk en privé. Ik heb nog één groot doel en dat is uiteraard helpen om Berchem te behoeden van degradatie.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Matti Van Minnebrugg­en: “Ik heb nog niet zoveel over mijn afscheid bij Berchem nagedacht, omdat het behoud nog altijd primeert.”
FOTO TOM GOYVAERTS Matti Van Minnebrugg­en: “Ik heb nog niet zoveel over mijn afscheid bij Berchem nagedacht, omdat het behoud nog altijd primeert.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium