Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gedegoutee­rd van alle heisa over onze licentie”

- FOTO GOYVAERTS

D-day zondag voor Rupel Boom! Winst bij dichtste achtervolg­er Mandel United en de titel in tweede amateurkla­sse is een feit voor de Steenbakke­rs.

“Mooier kan de apotheose van een competitie toch niet zijn”, zegt technisch directeur Urbain Spaenhoven. “De nummers één en twee die op de voorlaatst­e speeldag elkaar partij geven met de titel als inzet. Dat is het ideale scenario, daar doe je het als speler ook voor. Ik probeer mijn spelers al een hele week duidelijk te maken dat ze geen zenuwen moeten hebben. Zondag moet je op dat veld komen en alles geven wat je in je hebt.”

Pikken ze dat allemaal ook op?

Urbain Spaenhoven: “De ene al wat beter dan de andere, maar ik mag niet klagen. Je hebt jongens als Cobos, Hens en Doncos die daar enorm onbevangen naar toe leven. Die zijn nog jong en denken dat ze de wereld aan kunnen. Zij kennen geen stress. Andere spelers zijn wat terughoude­nder en zitten toch met twijfels, omdat ze in de heenmatch 1-7 op hun donder kregen van Mandel. Dat hakte er wel stevig in. Tegen hen zeg ik vooral dat Mandel niet onklopbaar is, anders was het nu al met een straatleng­te voorsprong kampioen.”

Speelt die monstersco­re uit de heenmatch nog mee?

“Met al mijn ervaring kan ik dat wel plaatsen. Jonge spelers hebben daar wat moeite mee en vragen zich af of we nu wel een kans maken. Het straffe vind ik dat mijn collega van Mandel zijn ploeg probeert op te naaien door te zeggen dat ik weinig respect toonde voor hun prestatie uit de heenmatch. Ik weet niet waar hij dat haalt. Ik heb hem meteen na afloop gefelicite­erd, maar hij beweert dat ik het voor de tv-camera’s alleen over een offday van mijn ploeg had.”

Bij een gelijkspel blijven jullie in polepositi­on. Hoe begin je aan deze match?

“We gaan het zondag proberen af te maken, dat lijkt me duidelijk. Alleen in dat geval is het echt gedaan. In alle andere scenario’s blijft het afwachten. Ik teken niet voor een gelijkspel, want dan moet je op de slotdag Londerzeel kloppen en dat is niet evident. Dat is een derby en de laatste drie duels wonnen wij, dus ze zijn daar op revanche belust. Maar ook bij een nederlaag is het niet over voor ons. Mandel gaat op de slotdag ook niet zomaar winnen bij Sint- Niklaas.”

Maar zelfs als jullie zondag de titel pakken, is het niet zeker dat jullie mogen promoveren. Overschadu­wt die onzekerhei­d de wedstrijd niet?

“Uiteraard wel. En dat neem ik de bond zwaar kwalijk. Mochten we straks kampioen spelen, dan is het nog wachten op de uitspraak van het BAS. Ik ben gedegoutee­rd van al die heisa. Het is misschien een krasse uitspraak, maar als we onze licentie niet krijgen, overweeg ik te stoppen. Rupel Boom is een prachtige club en ik wil niet dat die gegijzeld zou worden door Urbain Spaenhoven. Dat kan ik de club niet aandoen.”

 ??  ?? Urbain Spaenhoven spreekt zijn spelers toe na een zege van Rupel Boom eerder dit seizoen. Zetten de Steenbakke­rs morgen in Mandel de kroon op het werk?
Urbain Spaenhoven spreekt zijn spelers toe na een zege van Rupel Boom eerder dit seizoen. Zetten de Steenbakke­rs morgen in Mandel de kroon op het werk?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium