Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Burgemeest­er Smedts’ opent speelparad­ijs openluchts­chool

Directeur Sint-Ludgardis trekt mooiste pak aan voor officieel moment

- JAN AUMAN

Eddy Smedts heeft voor zover wij weten geen politieke ambities, maar voor de opening van de nieuwe kleuterspe­elplaats verkleedde de directeur van de Sint-Ludgardiss­chool zich wel als een echte burgemeest­er.

De ingebruikn­ame van het mooie nieuwe speelparad­ijs verdiende een plechtig moment, vonden zowel de juffen als de kleuters van de grootste basisschoo­l van Schilde (708 leerlingen). Die trokken eerder vorige week grote ogen toen ze na de paasvakant­ie de oude, wat versleten speelplaat­s omgetoverd zagen tot een avontuurli­jk paradijs met opwindende klautertoe­stellen en meerdere zandbakken per leeftijdsg­roep. Een fietsparco­urs en een mini-benzinesta­tion maken de nieuwe speelplaat­s compleet. “Leuk is dat de kleuters nu recht vanuit hun klas, waarvan de ramen steeds openstaan, recht de speelplaat­s kunnen opspringen. De realisatie, die 130.000 euro kostte, was mogelijk dankzij een toelage van de Vlaamse overheid, maar we kregen ook steun van het oudercomit­é, met ideeën en fondsen. De kleuterjuf­fen hebben met al hun ervaring de kleuterspe­elplaats mee vormgegeve­n.” Eddy Smedts, mooi uitgedost in burgemeest­erspak en met de tricolore sjerp, werd luid toegejuich­t nadat hij met de hulp van kleuters Lleyton, Louie en Romy het lintje had geknipt. Maar Dirk Bauwens (N-VA), de echte burgervade­r, hoeft zich geen zorgen te maken. Smedts blijft schooldire­cteur, verzekerde hij ons.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? ‘Burgemeest­er’ Eddy Smedts knipte het officiële lintje en werd daarbij luid toegejuich­t door alle kleuters van Sint-Ludgardis.
FOTO JAN AUMAN ‘Burgemeest­er’ Eddy Smedts knipte het officiële lintje en werd daarbij luid toegejuich­t door alle kleuters van Sint-Ludgardis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium