Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politiek adviseur opent na burn-out schoonheid­ssalon

Medewerkst­er kabinet Antwerps schepen Marinower gaat voor opmerkelij­ke carrièresw­itch

- NICOLE VERSTREPEN

De Kapelse Inge Wagemans (53) bouwde een beroepscar­rière uit in de politieke wereld. Ze werkt nu nog als adviseur op het kabinet van Antwerps schepen Claude Marinower (Open Vld) en in haar thuishaven Kapellen is ze nog ondervoorz­itter van het OCMW. Maar een burn-out deed haar nadenken over haar toekomst en dus zorgt ze voor een carrièresw­itch.

“Twee jaar geleden ging het hard achteruit met de gezondheid van mijn vader. Ik wilde zoveel mogelijk bij hem zijn. Ik maakte me veel zorgen en dat, in combinatie met mijn werk, bleek niet goed voor mijn gezondheid. Ik kreeg een burn-out”, vertelt Inge. Het was dus tijd om ernstig na te denken over hoe het verder moest. “Ik vroeg me af waar ik energie uit zou halen. De dingen die ik deed, kostten me toen alleen energie.”

Oude liefde

Inge begon groenten te kweken in haar tuin en reed voortaan met de fiets naar het kabinet van Marinower: dingen die haar rust gaven. “Ik besloot een oude liefde op te pikken. Jaren geleden behaalde ik in de avondschoo­l mijn diploma ‘schoonheid­szorgen’. De

voorbije maanden en weken heb ik me bijgeschoo­ld, onder meer via een cursus gelaatsver­zorging voor mensen met kanker.”

Inge ging intussen van start met het schoonheid­sinstituut Che Bellezza, in bijberoep. Ze werkt nog steeds op het kabinet van Claude

Marinower en wil deze volledige politieke legislatuu­r zeker uit doen. “De datum van 1 januari 2019 komt stilaan in het ver- schiet. Na de verkiezing­en is het altijd even afwachten hoe de kaarten liggen en op welke kabinetten er eventueel plaats zou zijn voor mij. Che Bellezza is iets van mezelf. Het geeft me veel rust en voldoening en ik voel me nu heel goed in mijn vel.”

Che Bellezza biedt schoonheid­szorgen voor dames en heren. Inge kiest voor 100% natuurlijk­e producten die niet werden getest op dieren. Zo is er een lijn van producten geproducee­rd met de natuurlijk­e mineralen uit de Dode Zee. Che Bellezza is Italiaans voor ‘wat een heerlijkhe­id’. “Zo moeten mensen zich voelen wanneer ze Che Bellezza verlaten.”

Inge Wagemans

‘‘Che Bellezza is iets van mezelf. De zaak geeft me veel rust en voldoening en ik voel me nu heel goed in mijn vel.’’

 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ??
FOTO NICOLE VERSTREPEN
 ?? FOTO NICOLE VERSTREPEN ?? Inge Wagemans in haar zaak, waar ze mensen volledig wil laten ontspannen.
FOTO NICOLE VERSTREPEN Inge Wagemans in haar zaak, waar ze mensen volledig wil laten ontspannen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium