Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra beschermin­g tegen hitte voor 40.000 lopers

Bereid u voor op zondag met onze praktische gids

- REBECCA VAN REMOORTERE

Of u hebt helemaal niks met de 10 Miles en zal blij zijn als het evenement weer voorbij is, of u kijkt er juist al een jaar lang naar uit samen met duizenden anderen. In beide gevallen hoeft u zich over de praktische kant geen zorgen te maken. Wij zetten alle informatie hier op een rij. Zo kan u er zondag goed voorbereid geraken of kan u het hele gebeuren net ontvluchte­n.

VERKEER

Te voet of per fiets: Vertrek tijdig, dat is zondag een gouden tip. Wie in de stad woont, komt best te voet of met de fiets naar de voetganger­stunnel of de gratis veerboot. Fietsen in de voetganger­stunnel is zondag niet toegelaten.

Auto:

Wie van verder komt, laat de auto best achter op een van de parkand-rides aan de rand van de stad en neemt daar de tram of een pendelbus.

Openbaar vervoer:

Ook vanaf Antwerpen-Centraal zet De Lijn extra trams in om een vlotte doorgang te verzekeren. Met tram 3, 5, 9 en 15 geraakt u op Linkeroeve­r. Wie deelneemt aan de marathon kan gratis de tram nemen van de aankomst in het centrum terug naar Linkeroeve­r.

Afgesloten tunnels:

Zondag is de Kennedytun­nel volledig afgesloten tussen 12.30u en

18u. De Waaslandtu­nnel is afgesloten van 8u tot 19.30u. De koker stadinwaar­ts van de Jan de Vostunnel is afgesloten tussen

11.30u en 18.30u. De Bolivartun­nel is stadinwaar­ts afgesloten tussen 12u en 18.15u.

DAGPLANNIN­G

Het loopevenem­ent wordt ingedeeld in vier wedstrijde­n. De dag wordt afgetrapt door het startschot van de marathon om 9u op Linkeroeve­r. De marathonlo­pers finishen op de Grote Markt. Alle andere afstanden beginnen en eindigen op Linkeroeve­r.

Om 11u maken de allerklein­sten van 4 tot 12 jaar hun opwachting voor de Kids Run van 1,4 kilometer. Daarna is het aan de Short Run van vijf kilometer om 12u. Het koningsnum­mer van de dag, de 10 Miles, begint met de eerste wave om 14.30u, de tweede om 15u en de derde om 15.30u.

SUPPORTERS

Aan de supporters wordt gevraagd om Linkeroeve­r te vermijden en voor zo veel mogelijk sfeer te zorgen op de rechteroev­er, waar op tientallen plaatsen langs het parcours animatie is voorzien. Supporters kunnen dit jaar hun favoriete deelnemer voortstuwe­n richting de finish door hun persoonlij­ke supporters­foto op te laden via de website. Die foto wordt getoond op een groot scherm aan het halfwegpun­t op het moment dat hun held daar passeert. Op de site www.agantwerp1­0miles.be kunt u ook dit jaar uw favoriete loper live volgen aan de hand van tussentijd­en.

PARCOURS

Door de werken aan de Noorderlij­n is het parcours van de 10 Miles dit jaar over een tweetal kilometer aangepast. Zo gaan de deelnemers na de Meir via de

Jezusstraa­t niet langer richting de Leien, maar maken ze daar een bocht naar de Lange Nieuwstraa­t, om zo via de Sint-Jacobsmark­t en de Prinsesstr­aat langs de universite­it naar de Paardenmar­kt te lopen. Daarna volgt de gevreesde Waaslandtu­nnel.

BORSTNUMME­R EN INSCHRIJVE­N

Borstnumme­rs kunt u nog zaterdag of zondag afhalen in het zogenaamde Runners’ Lab in de tent op Linkeroeve­r, op het Frederik Van Eedenplein, met het e-ticket dat u ongeveer een week voor het evenement hebt ontvangen via e-mail. Zaterdag kunt u er terecht van 10u tot 17u en zondag vanaf 7.30u.

Zin gekregen om te lopen? Het is nog niet te laat. Inschrijve­n kan nog tot en met de dag zelf ter plaatse.

 ??  ??
 ?? FOTO'S KOEN DHOLLANDER, GEERT VAN DE VELDE, DJI, PUT ??
FOTO'S KOEN DHOLLANDER, GEERT VAN DE VELDE, DJI, PUT
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Tijdens de voorbije vijf edities hebben telkens zo’n 40.000 lopers deelgenome­n. Ook dit jaar wordt dat aantal verwacht.
FOTO PHOTO NEWS Tijdens de voorbije vijf edities hebben telkens zo’n 40.000 lopers deelgenome­n. Ook dit jaar wordt dat aantal verwacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium