Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet dat Beerschot Wilrijk dat niet kan betalen”

Club zal diep in de buidel moeten tasten om doelman Rafael Romo te houden

- KOEN FRANS

Het gonst van de geruchten rond Beerschot Wilrijkdoe­lman Rafael Romo. De boomlange Venezolaan wordt dit seizoen gehuurd van de Cypriotisc­he kampioen APOEL Nicosia en heeft daar nog een contract tot medio 2020. Een nieuwe uitleenbeu­rt zien de Cyprioten voorlopig niet zitten en zijn vertrekcla­usule bedraagt 1 miljoen euro. “Ik weet dat Beerschot Wilrijk dat niet kan betalen, maar ik wil graag blijven”, zegt Romo.

De transfer van Rafael Romo (28) was misschien wel de strafste stunt van KFCO Beerschot Wilrijk sinds de doorstart in eerste provincial­e. De 8-voudige Venezolaan­se internatio­nal kwam als tiener in 2009 via het Italiaanse Udinese naar Europa en werd na een ommetje bij het Engelse Watford en enkele uitleenbeu­rten in zijn vaderland in 2016 definitief overgenome­n door het Cypriotisc­he AEL Limassol. Hij werd er de onbetwiste nummer één en hielp de club aan de vierde plaats, net naast de Europese tickets. Zijn sterke seizoen leverde hem een toptransfe­r naar de Cypriotisc­he kampioen APOEL Nicosia op, maar Beerschot Wilrijk wist hem daar op uitleenbas­is meteen weg te snoepen voor één seizoen.

“En het bevalt me hier enorm”, zegt de doelman. “Ik weet dat de club tevreden is over mijn prestaties van het voorbije jaar en ik voel me hier ook thuis. De sfeer in

de groep is buitengewo­on goed, de coach geeft me veel vertrouwen en de fans van Beerschot Wilrijk zijn geweldig.”

Maar het wordt voor Beerschot Wilrijk financieel erg moeilijk om Romo te houden. De doelman legt zelf uit over welke bedragen het gaat. “APOEL heeft een prijs van 1 miljoen euro op mijn hoofd geplakt. Dat is mijn opstapclau­sule. Als een andere club dat bedrag op tafel legt, ben ik in principe vrij om te vertrekken. Voor Beerschot Wilrijk ligt dat bedrag echter veel te hoog en dus moeten beide clubs naar een oplossing zoeken. Ik merk dat het bestuur ver wil gaan in de onderhande­lingen, maar APOEL zal toch wat van die prijs moeten afdoen… Hoeveel? Ik weet dat Beerschot Wilrijk nooit meer dan de helft van dat bedrag zal betalen. Hopelijk komt er snel meer duidelijkh­eid. APOEL is momenteel nog volop aan het

strijden voor de titel (de club staat tweede op twee punten van leider Apollon Limassol, red.) en ik vermoed dat de onderhande­lingen pas daarna in een stroomvers­nelling zullen geraken.”

Maar er zijn ook kapers op de kust. Enkele kapitaalkr­achtigere ploegen uit 1A hebben hun oog laten vallen op Romo. “Dat klopt. Ik heb vernomen dat er enkele clubs uit België bij APOEL hebben gepolst, maar ze hebben me niet verteld over welke clubs het gaat. Voorlopig ben ik daar ook niet mee bezig. Ik wil bij Beerschot Wilrijk blijven. Ik woon in Antwerpen met mijn vrouw en mijn twee dochtertje­s en we hebben het hier enorm naar onze zin. Als ik zou mogen kiezen, dan blijven we gewoon hier.”

Beerschot Wilrijk bevestigt via woordvoerd­er Sven Van den Abbeele dat het de betrachtin­g is om de doelman langer op het Kiel te houden. Maar het water tussen de Antwerpse club en APOEL is nog behoorlijk diep. “De technische staf is heel tevreden over Romo en we willen hem graag langer aan ons binden. Maar de onderhande­lingen zitten voorlopig vast.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium