Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Best leuk, die interesse uit eerste klasse”

Jan Van den Bergh en Beerschot Wilrijk gaan aan de kust op zoek naar eerste zege in Play-off 2

- HUGO FRET

Cijfers zeggen niet alles, maar met twee op twaalf bengelt Beerschot Wilrijk onder aan het klassement in groep B. Zijn de ploegen uit de Jupiler Pro League dan toch een maatje te groot voor de Antwerpena­ars?

“Ik heb net het gevoel dat we voor de eersteklas­sers uit onze poule niet hoeven onder te doen”, zegt centrale verdediger Jan Van den Bergh. “Zowel tegen Eupen als tegen Lokeren brachten we fris en verzorgd voetbal, met degelijke combinatie­s. Ook woensdag tegen Sint-Truiden lagen we voetballen­d niet onder. We verdienen meer dan die twee puntjes, vind ik.”

Met een doelsaldo van vijf goals voor en negen tegen moeten jullie toch ook de hand in eigen boezem steken?

“Het grote verschil zit in bepaalde momenten tijdens de wedstrijd. Wij creëren telkens evenveel kansen als de tegenstand­er, maar wij maken ze niet af. We moeten dus efficiënte­r omspringen met onze mogelijkhe­den. Bovendien geven we te veel kansen weg, vaak door individuel­e foutjes, waardoor we vermijdbar­e doelpunten incasseren. We zien die fouten wel en ze worden achteraf ook besproken, maar jammer genoeg maken we vaak dezelfde fouten. We proberen daar als ploeg werk van te maken. Willen we stappen zetten met het oog op volgend seizoen, dan moet dat eruit. De wedstrijde­n in Play-off 2 zijn op die manier best wel interessan­t. Het is een goede leerschool.”

De coach wil deze wedstrijde­n ook gebruiken om tactische dingen uit te proberen. Jouw polyvalent­ie is hierbij een stevige troef.

“Ik vermoed dat het inderdaad een voordeel is als je op verschille­nde posities kunt worden uitgespeel­d. Ik heb al bewezen dat ik me kan behelpen als centrale verdediger in een vier- en een vijfmansve­rdediging. Ook als linksachte­r kan ik mijn plan trekken. Toegegeven, als centrale verdediger voel ik me het meest comfortabe­l. Als flankverde­diger kan je je dan weer aanvallend meer uitleven. Dat vind ik ook wel leuk.”

Er zou interesse zijn van clubs uit de hoogste afdeling?

“Die geruchten heb ik ook opgevangen, maar ik houd me daar nu niet mee bezig. Al is het wel prettig om zoiets te horen, natuurlijk. Iedereen speelt graag op het hoogste niveau, toch? Maar dat is werk voor mijn manager. Ik heb nog een contract voor één seizoen bij Beerschot Wilrijk en ik ben gelukkig op het Kiel. Ik focus dus volledig op de matchen die er nog aankomen. Ik wil een goede indruk maken tegen die ploegen uit 1A.”

Zondag wacht jullie alweer een moeilijke opdracht.

“Oostende is misschien wel de ploeg met de meeste kwaliteite­n in onze groep. Ze beschikken in elke linie over spelers die het verschil kunnen maken. Het wordt dus een moeilijke wedstrijd, ja. Maar we beginnen altijd met de intentie om te winnen. Na het mislopen van de promotie zat iedereen erg diep, maar we vonden veel steun bij elkaar.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium