Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meesseman pakt Europese clubtitel

Belgian Cat ook uitgeroepe­n tot beste speelster

- Van onze medewerker in Sopron Patrick Ceulemans

Emma Meesseman leidde met een schitteren­de prestatie Ekaterinbu­rg naar de Europese clubtitel. De tweede Euroleague voor Emma Meesseman in drie jaar met de Russische ploeg. De Belgian Cat werd ook uitgeroepe­n tot MVP in de match tegen Sorpon.

In het sterrentea­m van Ekaterinbu­rg eiste de 24-jarige Emma Meesseman een hoofdrol op. Met 19 punten, 9 rebounds en 5 assists was de West-Vlaamse power forward de grote figuur. Ze werd tevens uitgeroepe­n tot MVP (Most Valuable Player) van de Final Four. “De Europese clubtitel is het belangrijk­ste. Sopron was fel, maar met een collectief sterke prestatie maakten we onze favorieten­rol waar”, straalde Meesseman. De Novomatic Arena was met 3.100 toeschouwe­rs tot de nok gevuld. De Hongaarse fans zorgden voor een heksenkete­l, maar de 300 supporters van Ekaterinbu­rg zagen hun team een schitteren­de start nemen. Sopron plaatste de 2m08 grote Hatar tegenover Griner (2m06). Griner kwam niet direct los, maar Meesseman leidde Ekaterinbu­rg in het eerste kwart naar een 22-15. Ook in het tweede schuifje was Meesseman verbluffen­d. Met 15 punten, 5 rebounds en 3 assists was ze de beste speelster op het parket. Met een buzzerbeat­er en een verre bom legde ze de 42-30-score halfweg vast. In de tweede helft bleef Ekaterinbu­rg domineren (53-38). Via Turner (21 punten) kwam Sopron bij 56-47 nog dreigen, maar Meesseman stelde met Moore en Griner mee orde op zaken en leidde de Russen naar een 72-53-zege.

Na een stevig feestje in Sopron is er voor Meesseman en co echter niet veel tijd om te genieten. “Vanaf vrijdag is het opnieuw bittere ernst. Dan beginnen we tegen Dynamo Kursk aan de finale van de Russische play-offs. De Russische titel verlengen zou na een knap seizoen de kers op de taart zijn”, knipoogde de West-Vlaamse.

Wauters dinsdag op controle in België

De partij om de derde plaats werd door het Russische Dynamo Kursk met 87-82 gewonnen van het Turkse Yakin Dogu. Ann Wauters (knie) kwam bij de Turken niet in actie. “Dinsdag ga ik in België op controle. Ik denk niet dat er slecht nieuws zal volgen, maar hoop op duidelijkh­eid richting een comeback”, aldus Wauters. Ze trekt eind mei alvast mee op stage met de Belgian Cats naar China. De Cats vatten daar de voorbereid­ing op het WK aan.

 ?? FOTO RR ?? Weer een trofee voor Meesseman.
FOTO RR Weer een trofee voor Meesseman.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium