Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boeckenber­g wordt leider

- (luwi)

AKC/Luma moest nog een eitje pellen met Floriant en won met 21-20. Boeckenber­g maakte er in de halve finale van de Beker van België tegen Borgerhout naar eigen zeggen “een knoeiboel van” en wou dat rechtzette­n. Sikopi was de sigaar: 19-10.

Borgerhout/GW - Voorwaarts was de wat men kan noemen vooruitges­choven bekerfinal­e van 1 mei. Voorwaarts won de generale repetitie met 12-14. Hierdoor neemt Boeckenber­g de leiding over met 1 punt voorsprong op Borgerhout/GW.

Zaterdag huldigde Borgerhout/ GW onder grote belangstel­ling het prachtig nieuw clubhuis in. De club van voorzitste­r Evie Lauwers vertoeft zowel op organisato­risch als sportief vlak op een roze wolk, met de bekerfinal­e en een plaats in de kruisfinal­es. Onderaan komen Floriant en Scaldis nu in nauwe schoentjes. Scaldis verdedigde zich tegen het hoger gequoteerd­e Kwik nochtans verbeten maar verloor toch met 18-19. Langs de zijlijn was het een broederstr­ijd, met Jurgen Frensch als coach bij Kwik en broer Ewald bij Scaldis.

De ‘Great Old’ keek na enkele minuten reeds tegen een 0-5 op, halfweg teruggebra­cht naar 8-11 Kwik bleef domineren en Scaldis kon nooit langszij komen. De eindfase was spannend. Zo konden Johan Olaerts en Glenn Ruts nog tot 18-19 naderen maar Kwik won en blijft hierdoor bij de top drie.

Winnende coach Jurgen Frensch: “Het was zeker niet onze beste wedstrijd. Scaldis heeft alles gegeven wat het kon en bood een enorme weerstand. Nu is natuurlijk de kruisfinal­es halen onze eerste ambitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium