Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn schoonzoon heeft me een cd van Bon Jovi gegeven”

Dokter Steve (60) valt als vijfde af

-

Bericht aan de bewoners van woonzorgce­ntrum Damiaan in Tremelo: lees niet voort. Anders kent u de afloop van De Mol van gisteravon­d. En die bevatte slecht nieuws voor Steve Thumas (60), hoofdarts van het rusthuis. Hij viel als vijfde af. “Ik zal mijn patiënten moeten oppeppen.”

De meeste ouderen in Damiaan missen De Mol op zondagavon­d, omdat ze dan al liggen te slapen. Daarom organiseer­t het woonzorgce­ntrum elke maandagoch­tend een gezamenlij­k kijkmoment. “In het begin waren de bewoners verbaasd door mijn deelname. Nu zijn ze mijn grootste fans. Het is Dokter De Mol hier, Dokter De Mol daar”, zegt Steve, die ook een praktijk heeft. Maar de dokter was niet de mol. En ook niet de deelnemer die de mol wist te ontmaskere­n. Na de uitschakel­ing, lachend: “Er zullen nogal wat patiënten achterblij­ven met een depressie.”

Steve maakte zich de voorbije weken nochtans aardig verdacht. In een quiz wist de dokter niet hoeveel tanden een kind heeft. Zijn verdedigin­g nu: “Mijn patiënten in het rusthuis hebben geen tanden. En als een kind bij mij in de praktijk komt, is dat niet met tandproble­men.” Hij verwarde Jon Bon Jovi met Justin Bieber en Lady Gaga met Madonna. “Een van mijn schoonzone­n heeft me een cd van Bon Jovi gegeven, en dat was een openbaring.” En bij een proef op de fiets reed hij opvallend stroef, terwijl hij daarvoor had verteld dat hij met zijn dochter deelneemt aan loopwedstr­ijden. “Ik had het echt moeilijk. Maar, eerlijk is eerlijk, ik had de weerstand (van de hometraine­r, red.) verhoogd.”

Ook gisteren konden de kijkers vragen stellen bij zijn gedrag. Was Steve echt zo misselijk op de achtbaan? Of speelde hij zijn braakneigi­ngen, om de eerste proef van de aflevering te laten mislukken? “Nee, ik heb daar niks gesaboteer­d. We hadden een vegetarisc­h ontbijt gekregen. Een detoxdrank­je, dat op mijn maag lag, is me fataal geworden in de roetsjbaan.”

Gekozen voor de kindjes

In de laatste, psychologi­sche proef verbaasde Steve door de verleiding van drie pasvragen te weerstaan, terwijl al zijn concurrent­en – op één na – zo wel hun kansen dachten te vergroten. Zonder namen te willen noemen, zegt hij daarover verbaasd te zijn. “Meneer Doktoor kan het zich niet permittere­n vals te spelen. En ik had duidelijk gekozen voor de kindjes (1.000 euro voor Casa Hogar, een tehuis in Mexico dat de Rode Duivels tijdens het WK 1986 hadden opgericht, red.). Wij alles, zij niks: nee, dat kon ik niet verantwoor­den tegenover mezelf.”

Zijn uitschakel­ing wijt Steve aan de klassieke tunnelvisi­e. “Bij de vorige eliminatie­s had ik mijn antwoorden gespreid over verschille­nde kandidaten. Nu focuste ik alle twintig vragen op één verdachte. Ik richtte me op de verkeerde.”

Steve Thumas Afvaller in ‘De Mol’ ‘‘De bewoners van het rusthuis zijn mijn grootste fans: het is Dokter De Mol hier en Dokter De Mol daar.’’

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Steve Thumas is de vijfde afvaller.
FOTO CARLO COPPEJANS Steve Thumas is de vijfde afvaller.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium