Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vingerafdr­uk op bierflesje stuurt Serviër 23 jaar na de feiten vijftien jaar naar de cel

Goran Curcic (53) schoot Zoran Cokrev dood in café Italia in stationsbu­urt

- (vdaa)

23 jaar na de dodelijke schietpart­ij in café Italia in de Antwerpse stationsbu­urt, heeft de rechtbank een vonnis geveld. De Serviër Goran Curcic (53) moet vijftien jaar de cel in.

De 24-jarige Zoran Cokrev zat op 18 april 1995 te drinken in café Italia 90, in de Breydelstr­aat in de Antwerpse stationsbu­urt. Die buurt was toen zeer populair bij zware jongens uit het Albanese, Joegoslavi­sche en Russische milieu.

Cokrev kreeg het in de bar aan de stok met een andere klant, die pas vele jaren later geïdentifi­ceerd zou kunnen worden als Goran Curcic. Die laatste trok na een woordenwis­seling met Cokrev een vuurwapen, schoot hem in de hals en in de buik en vluchtte weg. Cokrev stierf korte tijd later in het ziekenhuis.

De rechercheu­rs hadden slechts weinig concrete sporen, behalve een vingerafdr­uk van een onbekende man die werd gevonden op een bierflesje dat in het café was achtergebl­even.

Pas 2006 konden de speurders, dankzij informatie die binnenkwam via Interpol, een naam koppelen aan die vingerafdr­uk: Goran Curcic. De Serviër werd internatio­naal gesignalee­rd in de politiedat­abanken. In 2010 werd hij gearrestee­rd bij een controle in Hongarije. Hij ontkent iets met de feiten te maken te hebben.

Bij de strafbepal­ing werd rekening gehouden met de overschrij­ding van de redelijke termijn, want tussen november 2010 en maart 2017 - de periode tussen zijn vrijlating op borgtocht en zijn dagvaardin­g voor de correction­ele rechtbank - kende het strafdossi­er maar weinig vooruitgan­g. De rechtbank besliste daarom om hem een minder zware straf op te leggen.

Goran woonde zijn proces niet bij, maar werd vertegenwo­ordigd door advocaat Jan De Man. De rechtbank vreest dat de Serviër zich aan zijn straf zal proberen te onttrekken en beval daarom zijn onmiddelli­jke aanhouding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium