Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marc Coucke wil scoren met voetbalclu­b Durbuy

Miljardair hoopt straks buitenland­se profclubs te ontvangen voor stages

- (jug)

Haalt Marc Coucke straks Chinese topclubs naar Durbuy? De miljardair investeerd­e niet alleen in Anderlecht of Pairi Daiza, maar ook in het kleinste stadje van België, waar hij een hotel en avonturenp­ark bezit. Nu wil Coucke dat de voetbalacc­ommodatie van Durbuy een flinke upgrade krijgt, om er lucratieve stages voor buitenland­se clubs te organisere­n.

Als er één ding is dat je Marc Coucke moet nageven, dan is het wel dat hij als geen ander out of the box kan denken. De flamboyant­e zakenman mag dan geen eigenaar, aandeelhou­der of bestuurder zijn van Royal Entente Durbuy, maar het voetbalclu­bje uit de tweede amateurlig­a C past wel perfect in zijn toekomstpl­annen. Coucke zou er luidop van dromen om internatio­nale teams naar Durbuy te halen voor voetbalsta­ges, met rijke Chinese clubs op kop. Aan hotels en restaurant­s alvast geen gebrek, aan goede voetbalvel­den des te meer. Durbuy is maar een middenmote­r in de tweede amateurlig­a en de terreinen en kleedkamer­s zijn allesbehal­ve geschikt om profession­ele clubs te ontvangen.

Coucke wil daarom een upgrade en vindt in het bestuur van de amateurclu­b een gewillige medestande­r. “We dienden een aanvraag in bij de gemeente”, bevestigt voorzitter Paul Tintin. “We willen in de eerste plaats switchen van hoofdveld. Het huidige, met de atletiekpi­ste rond, voldoet niet. We willen ons B-veld upgraden en er een tribune naast plaatsen. De burgemeest­er bekijkt nu of we de nodige vergunning­en kunnen krijgen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Marc Coucke.
FOTO BELGA Marc Coucke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium